Продажбите на мобилни телефони в премиум сегмента (над $400) през

...
Продажбите на мобилни телефони в премиум сегмента (над $400) през
Коментари Харесай

4 от 5 телефона в премиум сегмента са iPhone

Продажбите на мобилни телефони в премиум сегмента (над $400) през първото тримесечие на 2020 година спадат с 13% по отношение на същия интервал на предходната година, демонстрират данните на Counterpoint. Той обаче остава основен за производителите, защото носи близо 57% от общите доходи.

Начело остава Apple с пазарен дял от 57%, а на второ и трето място са Samsung и Huawei. Макар че множеството компании регистрират спад, OPPO пораства със 67% (макар и от ниска база), с помощта на новите Reno 3 и Reno 3 Pro 5G. Xiaomi също записва растеж от 10% и за първи път от третото тримесечие на 2018 година влизат в топ 5 в премиум сегмента.
 Снимка 484340
Все отново, спрямо останалите ценови класове, в премиум сегмента продажбите са най-консолидирани - топ 3 на играчите държат 88% дял.

Apple и Samsung са на първите две места във всички райони, с изключение на в Китай, където любимец на локалната аудитория е Huawei. Нещо повече: 90% от всички продажби на Huawei в този сегмент са от Поднебесната империя.

Говорейки за модели, iPhone 11 резервира първа позиция като най-продаван модел в премиум сегмента (а и изобщо). Четири от първите пет места в класацията са за Apple, а петата - за Huawei Mate 30 Pro 5G.
 Снимка 484339  iPhone 12: Какво да чакаме?
iPhone 12: Какво да чакаме?

Най-достъпният модел ще е по-евтин от iPhone 11
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР