Продажбите на малки автомобили в Европа през следващите три до

...
Продажбите на малки автомобили в Европа през следващите три до
Коментари Харесай

Търсенето и предлагането на малки коли в Европа намалява

Продажбите на дребни коли в Европа през идващите три до пет години ще намалеят под един милион годишно, предвиждат от LMC Automotive. Спадът в търсенето идва на фона на стягането на екологичните стандарти и условията за сигурност, заради което производителите са загрижени за вероятностите за колите от този сегмент.

Маржът на облагата при градските коли е най-малък, само че разноските непрекъснато се усилват. Opel към този момент разгласи, че свежда до най-малко производството на моделите Adam и Karl. Други марки като PSA и Volkswagen евентуално ще последват техния образец.
 Шефът на VW: Малките електрически автомобили ще бъдат доста по-скъпи от стандартните
Шефът на VW: Малките електрически автомобили ще бъдат доста по-скъпи от стандартните

Те няма да бъдат налични за хората с ниски приходи, споделя Ханс-Дитер Пьоч

Главният изпълнителен шеф на VW Group Херберт Дийс в коридорите на автосалона в Детройт се оплака: условията за нездравословни излъчвания до 2021 година ще принудят цената на Volkswagen up! да нарастне с към 3500 евро, а в този момент моделът с пет порти коства от 10 625 евро. " Не знам даже какъв брой клиенти могат да си разрешат нашите модели от базово равнище ", пита се топ мениджърът, представен от Automotive News.

Хечбекът Fiat 500 остава най-търсеният модел в този сегмент, а остарелият Fiat Panda е на второ място. Това частично се дължи на обстоятелството, че Италия е " най-малолитражната " страна в Европейски Съюз.
 Кои са най-продаваните дребни и градски коли в света?
Кои са най-продаваните дребни и градски коли в света?

В най-малкия сегмент има нов водач

Две нови дизайнерски версии на хечбека Toyota Aygo ще се появят на ревюто в Женева: x-style и x-cite. Интериорът е планиран по този начин, че да подхожда на външния тип, богато съоръжение, а продажбите ще започват директно след ревюто.

При PSA нещата стоят по друг метод. Градските коли Peugeot 108, Citroen C1 и Toyota Aygo се създават в еднакъв цех в Чехия. Компанията Toyota през ноември 2018 година съобщи, че купува каузи на PSA в предприятието. Заводът ще бъде под цялостния надзор на Toyota от януари 2021 година Японците дават обещание да продължат производството на тризнаците, само че самите французи може да се откажат от дребните си коли.
 PSA и Toyota стопират общото произвеждане на дребни коли
PSA и Toyota стопират общото произвеждане на дребни коли

Но не престават взаимната работа при лекотоварните коли

Но участниците на пазара и специалистите са единомислещи: А-сегментът в Европа постоянно ще съществува, защото това са най-евтините коли, които притеглят нови клиенти. Не се следи срив в този пазарен клас.

Напротив, продажбите на редица модели нарастват. Например, Renault Twingo и Kia Picanto са сполучливи. Като ефикасен инструмент за увеличение на продажбите са спортните и офроуд версиите, а с прекосяването към електрическо задвижване ще се открият нови хоризонти, написа българското издание на Auto Motor und Sport.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР