Продажбите на LVMH - империята на най-заможният европеец и на

...
Продажбите на LVMH - империята на най-заможният европеец и на
Коментари Харесай

LVMH завърши 2019-а с по-слаби от очакваното резултати

Продажбите на LVMH - империята на най-заможният европеец и на един от най-богатите хора в света, се забавят през четвъртото тримесечие. Основна причина за това са митингите в Хонконг, довели до по-слаби продажби там и в Китай след няколко доста мощни месеца.

Продажбите са се нараснали с 8% при резултат от 11% за третото тримесечие, регистрират от основаната в Париж корпорация, благосъстоятелност на милиардера Бернар Арно. Това е под упованията на анализаторите от 8,7%, написа Bloomberg.

Производителят на първокласни марки, като Givenchy и Veuve Clicquot Champagne имаше три мощни години, водени от взрив в търсенето на китайския пазар. През последните няколко месеца обаче митингите в Хонконг към този момент са дали отражение върху продажбите, а спомагателен отрицателен резултат има разпространяването на ковид в Китай.

" Виждаме извънредно мощен и стимулиран отговор от страна на Китай ", разяснява Бернар Арно по време на представянето на финансовите резултати в Париж. " Тази реакция сигурно ще има ясни последици в битката против епидемията ", добавя той.

Акциите на LVMH са поскъпнали с над 60% през последните две години, стимулирайки управлението на конгломерата да потърси подобаващи благоприятни условия за придобивания. В такова се трансформира покупката на американската марка Tiffany.

Сделката за 16,2 милиарда $ ще бъде най-голямата в първокласната промишленост до момента. Тя би трябвало да бъде приключена доникъде на годината. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР