Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да са близо

...
Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да са близо
Коментари Харесай

12 нови ролс-ройса са регистрирани у нас през 2019 г.

Продажбите на първокласни коли в България не престават да са близо 10% от всички доставки на нови коли, като през предходната година са регистрирани 4191 броя, оповестява " Дневник ". По традиция измежду тях има и доста скъпи модели, в това число и такива, които не участват публично на българския пазар.

По данни на " Пътна полиция ", през предходната година у нас са регистрирани 12 чисто нови автомобила на " Ролс-Ройс " и два използвани. За съпоставяне - през 2018 беше регистрирана единствено една регистрация на нова такава кола.

Обяснението може да се търси в няколко направления. " Ролс-Ройс " пусна своя първи кросоувър - " Кулинан ", а в изявление за " Дневник " шефът на корпоративните връзки на компания за нашия район Франк Тийман уточни, че той се радва на огромно търсене.

Освен това " Ролс-Ройс " за първи път взе участие със собствен щанд на софийския автосалон, където също беше показан " Кулинан ". В допълнение, доскоро повече от година в София беше открит формален сервиз на първокласната английска марка. Иначе към 1 януари 2020 година в България има публично регистрирани 267 ролс-ройса.

Поглед към статистиката на " Пътна полиция " демонстрира, че суперлуксозният автопарк в България се е обогатил с 5 чисто нови и 14 използвани коли " Ферари " и в страната те към този момент са 392.

Притежаваните от българи модели на " Ламборгини " са се нараснали с 22 тази година, като пет са чисто нови, а общият им брой става 277. В " Пътна полиция " са регистрирани и 45 коли на " Бентли ", като 3 са нови.

По пътищата на България са се появили също пет чисто нови " Астън Мартин " и два нови макларъна, само че данни за общата численост на тези две марки няма.

С 39 бройки се е нараснало наличието на хитовите електрически автомобили " Тесла " и записаните в " Пътна полиция " са към този момент 109. Любопитното е, че нито една от изброените дотук марки няма публично посланичество в България и те стигат до пазара през автокъщи или се купуват от чужбина.

Иначе, както към този момент стана дума, през предходната година в страната са продадени 4026 леки и лекотоварни транспортни средства от първокласни марки. Обхващат се е лекотоварните, защото част от първокласните кросоувъри към момента минават за такива, защото имат N1 документ.

Според данните на " Пътна полиция " най-популярната първокласна марка остава БМВ с 1276 доставки. Следват " Мерцедес " с 914 и " Ауди " със 714. Към купените първокласни коли може да причислим още 335 " Ленд Роувър ", 290 " Волво ", 165 " Инфинити ", 161 " Лексус ", 112 " Порше " и 71 " Ягуар ".

Най-популярните марки нови коли в България са " Дачия ", " Рено " и " Шкода ". При използваните водачи са " Фолксваген ", " Мерцедес " и " Опел ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР