Продажбите на леки автомобили в Китай показват признаци за възстановяване,

...
Продажбите на леки автомобили в Китай показват признаци за възстановяване,
Коментари Харесай

Продажбите на най-големия автомобилен пазар се покачват за първи път от година

Продажбите на леки коли в Китай демонстрират признаци за възобновяване, главно с помощта на отстъпките, предлагани от дилърите, които желаят да изчистят наличностите преди влизането на новите правила за нездравословни излъчвания, написа Bloomberg.

Продажбите на седани, SUV, миниванове и други се повишават с 4,9 % до 1,8 милиона през юни по отношение на година по-рано, демонстрират първични данни на China Passenger Car Association. Това е първото нарастване от май 2018 година за най-големия пазар в света.

Докладът предлага лъч вяра за автомобилните производители и дилърите, които се пробват да се оправят с първия спад в търсенето от цяло потомство насам, породено от забавящия се стопански напредък, повишаващ се протекционизъм и по-строги правила за нездравословните излъчвания. Рано е обаче да си приказваме за стабилно възобновяване, предизвестява LMC Automotive.

След излизане на новината акциите на автомобилните производители в Европа се повишиха. Volkswagen AG, най-големият производител по продажби в Китай, записа растеж от 1,1% на акциите си.

Макар данните за юни да са положителни, те са повишени с помощта на отстъпки и ще бъде мъчно за пазара да резервира растежа, споделя генералният секретар на асоциацията. През последните седмици е имало отстъпки и до 50%, съгласно локални медии. От 1 юли в Китай влязоха нови, по-строги условия за нездравословните излъчвания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР