Продажбите на леки автомобили със самоуправляващи се системи на европейския

...
Продажбите на леки автомобили със самоуправляващи се системи на европейския
Коментари Харесай

Всеки десети нов автомобил в Европа има автопилот

Продажбите на леки коли със самоуправляващи се системи на европейския пазар означават забележителен растеж през второто тримесечие на актуалната година. През съответния интервал в Европа са продадени близо 325 000 нови автомобила с автопилот от второ равнище, което е растеж от 175% по отношение на второто тримесечие на миналата година.

Проучването на изследователската компания Canalys, представено от Tech News, проучва продажбите на транспортни средства с автопилот от второ равнище по класификацията на Обществото на автомобилните инженери. Системите на този вид коли плануват отчасти прекачване на контролни функционалности към автопилота, което разрешава тяхното придвижване в една лента, ускорение и закъснение на скоростта. С това равнище лидерът би трябвало постоянно да бъде напълно зает и да следи околната среда. Примери за системи, които дават отговор на определението, са AutoPilot от Tesla, Pilot Assist от Volvo и ProPILOT Assist от Nissan.

"Производителите на коли би трябвало ясно да оповестят преимуществата на функционалностите за шофиране от второ равнище, а водачите би трябвало да ги употребяват по предопределение - това не са самоуправляващи се коли. Функциите би трябвало да основават по-безопасно, по-удобно преживяване при шофиране. Ако те не дават това или в случай че водачите не се доверят на технологията, те няма да я употребяват ", съобщи основният анализатор в Canalys Крис Джоунс.

Почти всеки десети нов автомобил в Европа е оборудван със средства за самоуправление. Ръстът на 8% по отношение на 3% през предходната година е свързан от главните марки коли, измежду които Audi, BMW, Mercedes-Benz, Tesla и Volvo, включващи функционалността като стандарт или като алтернатива в новите си модели. Водещ снабдител на пътнически транспортни средства със система за самоуправление от второ равнище на международния пазар през второто тримесечие е била Toyota.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР