Продажбите на лаптопи растат, а таблетите регистрират спадПроизводителите са доставили

...
Продажбите на лаптопи растат, а таблетите регистрират спадПроизводителите са доставили
Коментари Харесай

Нулев ръст при мобилните компютърни устройства

Продажбите на преносими компютри порастват, а таблетите записват спад

Производителите са доставили общо 80,1 милиона преносими компютри и таблети на международния пазар през второто тримесечие (снимка: CCO Public Domain)

Анализаторската компания Strategy Analytics регистрира нулев растеж на международния пазар на мобилни компютърни устройства през второто тримесечие на 2019 година Според специалистите, през миналото тримесечие производителите са доставили общо 80,1 милиона устройства – преносими компютри и таблети, до момента в който година по-рано, през април-юни 2018 година, пазарът възлизаше на 80,5 милиона броя.

На фона на вълната от актуализации в корпоративния сегмент, подбудена от скорошното приключване на периода на поддръжка на Windows 7, тримесечните доставки на преносими компютри се усилват с 6% на годишна база. Нарастването в сегмента на преносимите компютри оказва помощ за компенсиране на негативната динамичност на пазара на таблети, където анализаторите записват 7-процентов спад на доставките.
още по тематиката
От по-ранен отчет на Strategy Analytics е известно, че доставките на таблети през последното тримесечие възлизат на 37,4 милиона бройки. Като се има поради това, излиза, че доставките на преносими компютри в интервала април-юни са били на равнище от 42,7 милиона броя.

Анализаторите обръщат внимание на потребителските желания: до момента в който тънките и леки преносими компютри са най-търсени в бизнес сегмента, обичайните таблети, които са по-подходящи за игри и гледане на видеоклипове, са по-търсени в потребителския сегмент.

Данните, събрани от Strategy Analytics, демонстрират ясното водачество на две марки – Apple и Lenovo. През последното тримесечие те управляват взаимно към 36% от пазара на мобилни компютърни устройства. Следват HP, Dell и Samsung с дялове надлежно 11,8%, 9,2% и 6,7% (9,5, 7,4 и 5,4 милиона броя).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР