Продажбите на компанията по региони през юни Увеличаване Продажбите на

...
Продажбите на компанията по региони през юни Увеличаване Продажбите на
Коментари Харесай

Volkswagen с рекордни продажби

Продажбите на компанията по райони през юни

Увеличаване

Продажбите на компанията по райони през юни

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Търговската война стартира да тежи на немските автопроизводители

Китай усили митата при импорт на коли от Съединени американски щати и това заплашва едни от най-известните марки
16 юли 2018
Volkswagen усилва вложенията в Индия

Целта на новия план India 2.0 е немската група да доближи 5% пазарен дял до 2025 година
10 юли 2018 Volkswagen Group регистрира най-успешната си първа половина на година в историята, откакто е продала 5.5 млн. автомобила. Само през юни доставките са били 958.6 хиляди, се споделя в известие на немската група.

" Това беше най-успешната първа половина на година в историята на нашата компания. Доставките на главните ни марки набъбнаха мощно на през първата половина на годината ", споделя в изказване Фред Каплер, шеф продажби на групата. Той обаче отбелязва, че компанията чака през втората половина на годината върху продажбите да се отрази въвеждането на новия тест за излъчвания при стандарта WLTP. " Вероятно ще предадем на клиентите много коли по-късно от плануваното ", изясни той. Новият общоприет тест за отработените газове WLTP влиза в действие през септември и ще е наложителен за новите коли.

Подобряване по райони

От януари до юни немската компания, която е най-големият производител на коли в света, е продала 5.5 млн. автомобила. Това е растеж от от 7.1% на годишна база. През юни продажбите са нарастнали с 4.1% в съпоставяне със същия месец на 2017 година

Групата усъвършенства растежа на продажбите си в Европа през юни, когато са били доставени 456.8 хиляди коли или нарастване от 11% на годишна база. Близо 131 хиляди от тези коли са продадени на немския пазар. За първата половина на годината на Стария континент са пласирани 2.4 млн. коли, което е повишаване от 6.5%.

Доставките в Северна Америка остават постоянни – 465 хиляди продажби за интервала, което е нарастване от 0.8% на годишна база.

Продажбите в Азиатско-тихоокеанския район са нарастнали с 9.3% до 2.1 млн. броя. През юни обаче клиентите са понижили покупките си в Китай заради намаляването на вносните мита от 1 юли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР