Продажбите на книги във Франция се повишиха, откакто страната започна

...
Продажбите на книги във Франция се повишиха, откакто страната започна
Коментари Харесай

Бум в продажбите на книги във Франция

Продажбите на книги във Франция се покачиха, откогато страната стартира да облекчава блокирането, излитайки до над 230 % за седмица, демонстрира изследване в понеделник, представено от БГНЕС.
Проучване на комерсиалния седмичник Livres Hebdo открива, че от 11 до 17 май книжарниците са въртели бурна търговия, като читателите обезверено се стичат, до момента в който обществените библиотеки остават затворени. Много френски книжарници бяха отчасти отворени през последните седмици на прецизното осемседмично блокиране на директните продажби. Въпреки това като цяло продажбите бяха с 60 % по-ниски в съпоставяне със съответния интервал през 2019 година
Франция има повече самостоятелни книжарници от съвсем всяка друга европейска страна, с закрепена ценова система, която ги защищава от отстъпки от онлайн колоси като Amazon. Но заради рецесията в този отрасъл вследствие на ограниченията около пандемията, министърът на културата Франк Ристер съобщи в петък, че работи върху пакет от помощи за промишлеността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР