Продажбите на жилищните имоти на стойност над 1 млн. USD

...
Продажбите на жилищните имоти на стойност над 1 млн. USD
Коментари Харесай

Аномалия на имотния пазар

Продажбите на жилищните парцели на стойност над 1 млн. USD в Южна Флорида са доста повече по отношение на тези в останалите щати. Това е още един белег за разрива сред жилищния бранш и положението на стопанската система в района, в който стотици хиляди хора остават без работа в изискванията на пандемия, оповестява профилираното издание Mansion Global.

Интересът към еднофамилни къщи през октомври в Маями е бил доста по-голям по отношение на останалите елементи на Южна Флорида, сочат данните на Асоциацията на медиаторите в Маями. Продажбата на жилищни парцели на стойност над 1 млн. USD в окръг Маями Дейд са се повишили двойно по отношение на октомври 2019 година, като в това време общият брой на покупко-продажбите с еднофамилни къщи регистрира растеж за въпросния интервал от 15.7%.

" Стабилността, подбудена от отсроченото търсене, рекордно ниските лихви по ипотечните заеми и покупката на къщи от страна на данъчно обременени купувачи от североизток, спомагат за растежа на пазара на парцели в Маями ", споделя Хорхе Л. Гер-младши, ръководител на Асоциацията на медиаторите на Маями.

През октомври продажбата на кондоминиуми на стойност над 1 млн. USD в окръг Маями Дейд регистрира растеж от 27% по отношение на същия интервал на предходната година. Това е най-значителния годишен растеж, само че надалеч по-малко впечатляващ по отношение на продажбата на първокласни парцели,където нарастването е 122%.

Средната цена на покупко-продажбите с жилищни парцели в Маями през октомври набъбна до 70 000 USD, което е растеж от 19% по отношение на октомври 2019 година

През октомври в региона на Палм Бийч са продадени близо с 30% повече еднофамилни къщи, по отношение на година по-рано за същия месец. Сделките с къщи и кондоминиуми на стойност над 1 млн. USD регистрират растеж от 140%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР