Продажбите на iPhone телефони в Китай са паднали с една

...
Продажбите на iPhone телефони в Китай са паднали с една
Коментари Харесай

Продажбите на Apple в Китай са се понижили с 20% през последното тримесечие





 Продажбите на Apple в Китай са се намалили с 20% през последното тримесечие



Продажбите на iPhone телефони в Китай са паднали с една пета през четвъртото тримесечие на 2018, написа Reuters. Същевременно продажбата на Huawei са се покачили с 23%, демонстрират данните на анализаторската компания IDC.

Това е първият отчет, който дава точна информация за скорошното намаляване в приходите на Apple във втората най-голяма стопанска система в света, откакто предишния месец основният изпълнителен шеф Тим Кук уточни Китай като главния фактор за рядкото намаляване в тримесечните прогнози за продажбите на компанията.

Apple към този момент не разкриват съответните числа за доставките на iPhone устройствата в своите тримесечни отчети, което значи, че данните на анализаторските компании като IDC постоянно са най-ясния индикатор за промени в продажбите.

Според документа продажбите на смарт телефони на Apple са се намалили с 19,9% в края на 2018, до момента в който тези на Huawei са нарастнали с 23,3%. Поради това пазарният дял на американската компания е паднал до 11,5% спрямо 12,9% от година по-рано.

Специалистите от IDC акцентират, че с изключение на нормалните ъпгрейди, през 2018 не са били въвеждани основни нововъведения, които да подбуден потребителите да сменят своите устройства при високите цени. „ Тежката маркоикономическа среда в Китай и натискът на новаторските артикули на локалните марки също са измежду аргументите за продължаващия спад Apple “, се разяснява още в отчета.

По-рано този месец в различен отчет от основаната в Хонконг Counterpoint удостовери сходно доста намаляване в продажбите в Индия – различен огромен нововъзникващ пазар, за който Apple се бори. Според данните на Counterpoint доставките на iPhone устройства през последното тримесечие там са паднали с 25%, намалявайки общите продажби за 2018 до 1,7 млн. единици по отношение на 3.2 млн. през предходната година.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР