Продажбите на Huawei смартфони може да намалеят в пъти през

...
Продажбите на Huawei смартфони може да намалеят в пъти през
Коментари Харесай

Прогнозират срив в продажбите на Huawei смартфони догодина


Продажбите на Huawei смарт телефони може да намалеят в пъти през 2021 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Все повече пазарни анализатори предвиждат срив в продажбите на смарт телефони Huawei през идната година. Според най-песимистичните упования, китайският производител може да продаде към 50 млн. устройства през 2021 година

Тази седмица влиза в действие възбраната на Съединени американски щати за доставка на съставни елементи за Huawei, които са създадени с потребление на американски технологии и съоръжение. Санкцията се отнася за всевъзможни съставни елементи и ще засегне бизнеса на доста производители по целия свят.

Според анализатора Джеф Пу от GF Securities, в случай че Съединени американски щати не смекчат глобите против Huawei, следващата година продажбите на смарт телефони Huawei и Honor ще паднат до 50 милиона бройки. Тази година компанията към момента може да продаде 195 милиона смарт телефона, спрямо 240 милиона през предходната година, отбелязва Nikkei Asian Review.

Експертите от Nomura чакат, че главните съперници на Huawei ще съумеят да лишават от китайски колос по 20-30 милиона смарт телефона годишно. Ще се възползват най-много Samsung, Oppo, Vivo и Xiaomi, както и Apple. Сбъдването на сходен сюжет значително ще зависи от макроикономическата обстановка.
още по тематиката
Очаква се Samsung и Xiaomi да бъдат най-агресивни в отнемането на дял от Huawei. Двете компании към този момент усилиха размера на поръчаните съставни елементи с вярата да засилят още повече позициите си на пазара за смарт телефони.

За корейската Samsung сходно „ възмездие ” е и въпрос на чест, защото през второто тримесечие точно Huawei я смъкна от върха в класацията на най-големите производители на смарт телефони.

Доставчиците на Huawei, доста от които желаят да получат лиценз от Съединени американски щати, с цел да продължат съдействието с китайската компания, ще би трябвало да се възстановят известно време от проблемите, свързани със загубата на подобен клиент.

Що се отнася до самата Huawei, оставена без достъп до съвременни съставни елементи, тя мъчно ще конкурира останалите производители на смарт телефони, които не са лимитирани от наказания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР