Продажбите на грамофонни плочи трайно се покачват през последните години.

...
Продажбите на грамофонни плочи трайно се покачват през последните години.
Коментари Харесай

Грамофонните плочи са на път да задминат по продажби компактдисковете

Продажбите на грамофонни плочи трайно се повишават през последните години. Обратнопропорционално е ситуацията с продажбите на компактдискове. Миналата година по данни на на Асоциацията на звукозаписната промишленост в Америка продажбите на дискове бяха почнали да спадат три пъти по-бързо, в сравнение с се повишават тези на плочи. През февруари тази година същата асоциация разгласи, че повече от една трета от продажбите на музика на физически носители идват от грамофонни плочи.

Тази наклонност се резервира и в средногодишния отчет на асоциацията за 2019 година, който бе оповестен предишния четвъртък. Според него продажбите на грамофонни плочи са на стойност 224,1 млн. $, което дава отговор на 8,6 млн. продадени копия за първата половина на 2019 година. Цифрата се приближава доста до регистрираните 247,9 млн. $ от продажбата на 18,6 млн. компактдискове.

Печалбите от винилови плочи се е качила с 12,8% през втората половина на 2018 година и с 12,9% през първата на 2019 година. В същото време при компактидисковете те съвсем не се трансформират. Ако тази наклонност се резервира, напълно скоро плочите ще генерират повече облага от компактдисковете.

Макар винилът да претърпява своя дребен Ренесанс, стрийминг услугите не престават да преобладават в музикалната промишленост. Ако плочите са виновни за 4 % от приходите в промишлеността за първата половина на 2019 година, платените абонаменти за стрийминг услуги генерират 62 %.

Според изпълнителният шеф на " Уорнър рекърдс " Том Корсън грамофонните плочи са " секси, готин артикул ", олицетворяващ инвестиция в музиката, която има прочувствен отенък. Това обаче не трансформира обстоятелството, че той няма необикновен принос за облагите на промишлеността. " Нито ще направи, нито ще разбие годината ни. Отделяме вярното количество запас за него, само че не е нещо, за което имаме обособен отдел ", споделя той пред изданието " Ролинг стоун ".

И въпреки всичко завръщането на плочите е мотив за наслада за доста реализатори, изключително класическите рок групи. " Бийтълс " продадоха над 300 хиляди винилови копия през 2018 година. За същото време " Пинк Флойд ", Дейвид Боуи, " Флийтууд Мак ", " Лед Цепелин ", Джими Хендрикс и " Куин " имат общо над 100 хиляди продажби на грамофонни плочи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР