Продажбите на електромобили, включително само с акумулатори и плъгин хибриди

...
Продажбите на електромобили, включително само с акумулатори и плъгин хибриди
Коментари Харесай

35% ръст на продадените в Европа електромобили за третото тримесечие на 2018 г.

Продажбите на електрически автомобили, в това число единствено с батерии и плъгин хибриди в Европа са достигнали 291 000 броя в края на интервала юли - септември 2018 година, което е с 35 на 100 повече от същия интервал на 2017 година, демонстрират данните на профилирания уебсайт EV-volumes.com.

Делът на електрическите автомобили на европейски пазар на леки коли е достигнал 2,7% през септември, което е най-високият дял от новозакупените коли. По отношение на размера септември е бил „ леко затъмнен “ от внедряването на новия способ WLTP за пресмятане на действителната консумация на гориво (WLTP е редуциране от Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure - международна хармонизирана тестова процедура за транспортни средства).

Продажбите на електрически автомобили в Европа единствено през септември са нарастнали едвам с 3% на годишна база, само че пък общият пазар на новозакупени коли в Европа се е сринал с 20 на 100, което пък докара до нов рекорден дял на електрическите автомобили. Има и друго пояснение за по-слабия растеж на електрически транспортни средства през септември – голямото търсене през предходния месец, когато продажбите са скочили с 25%.

Месечни продажби на електрически автомобили в Европа по данни на EV-Volumes

 Месечни продажби на електрически автомобили в Европа

Проблемът с тестванията

Допълнително новите правила на новия механизъм WLTP са доста по-сложни от „ отиващия си “ NEDC, а регистрации в другите видове утвърждения са постоянно срещана процедура. Вариантите, които имат дребни продажби, постоянно са с по-нисък приоритет в тестовите лаборатории. Това включва доста разновидности на хибридните модели (PHEV) на немски OEM производители, а техните складови наличия към този момент се изчерпват. Регистрирането на PHEV модели е намаляло доста през септември, а първите цифри, които анализаторите са получили за октомври, демонстрират едва усъвършенстване. Ограничените доставки на PHEV са довели до по-големи продажби на „ чисти “ електрически автомобили, които са достигнали 62% от всички продажби на ЕПС през септември, до момента в който приблизително равнище от 50 на 100 е нещо обикновено за Европа. За целия интервал юли – септември 2018 година продажбите на PHEV са спаднали с 13% по отношение на предходното второ тримесечие, а продажбите на електрически автомобили (BEV) са нарастнали с 3%.



Продажби по стран и

Почти всички европейски страни като се изключи Белгия и Гърция са докладвали растеж за цялата 2018 година (до октомври), като при доста от тях растежът е над 100%, въпреки че това се дължи на извънредно дребното количество. За цялата 2018 година анализаторите от EV-volumes.com предвиждат продажбата на най-малко 400 000 електрически автомобили в Европа, като пазарният им дял доближи 2,3%. Това обаче е с 20 000 броя по-малко от предходната прогноза през юни и се дължи единствено на дефицита в складовете.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР