Продажбите на дребно в САЩ се понижиха през февруари поради

...
Продажбите на дребно в САЩ се понижиха през февруари поради
Коментари Харесай

Спад на продажбите на дребно в САЩ през февруари

Продажбите на дребно в Съединени американски щати се намалиха през февруари заради понижаване на покупките на коли и на други артикули след мощен техен растеж през януари.

Продажбите на дребно в Съединени американски щати се свиха през февруари с 0,4% по отношение на януари, когато скочиха с цели 3,2% (възходяща проверка от предходна оценка за покачване с 3%) и осредните упования за намаляване с 0,3%, демонстрират данните на Департамента по търговия, оповестени в сряда.

Най-голямо намаляване се следи при продажбите в мебелните магазини (спад с 2,5%), в заведения за хранене и питиета (с 2,2%), при търговците на коли и елементи (с 1,8%), в магазините за облекла (с 0,8%) и по бензиностанциите (понижение с 0,6%).

Повишения на продажбите през февруари се следят при търговците на дребно отвън магазините (скок с 1,6%), в опазването на здравето (с 0,9%), в магазините за храни и питиета (с 0,5%) и в тези за електроника и уреди (с 0,3%).

Изключвайки колите, продажбите на дребно се намалиха с 0,1%, само че след растеж с 2,3% през януари, а продажбите без тези на коли и бензин останаха на равнището от предходния месец, когато набъбнаха с 2,6 на 100.

Продажбите на дребно, изключвайки тези за коли, бензин, строителни материали и хранителни услуги, пък се усилиха през февруари с 0,5% по отношение на януари, когато набъбнаха с цели 2,3%, до момента в който осреднените упования бяха за тяхно намаляване с 0,3 на 100. Именно този индикатор, прочут като " следена група " при продажбите на дребно, се употребява при калкулиране на данните за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, като днешните по-силни данни допускат положително началото на новата година за американската стопанска система.

Днешните данни демонстрират, че потребителските разноски остават като цяло устойчиви макар огромните разноски за заемите (растящите лихви), до момента в който Федералният запас се бори с високата инфлация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР