Продажбите на дребно в Германия през май отбелязаха неочаквано голям

...
Продажбите на дребно в Германия през май отбелязаха неочаквано голям
Коментари Харесай

Продажбите на дребно в Германия през май нараснаха с рекордните 14%

Продажбите на дребно в Германия през май означиха ненадейно огромен растеж, компенсирайки дълбоките спадове през предходните два месеца. Облекчаването на ограниченията, свързани с преодоляване на коронавирусната пандемия, наложени през март и април докара до растеж в частното ползване, написа Reuters, базирайки се данни от формалната статистика Destatis.

През май продажбите на дребно нарастват с близо 14% по отношение на април, когато се намалиха с 6,5 и след намаляване с 4 на 100 през март. Това е най-силното повишение на търговията на дребно на месечна база от началото на тази статистическа серия на Destatis през 1994 година.

Обяснението е разумно - разхлабването на ограниченията и последователното възкръсване на локалните бизнеси, след продължителното стопиране.
 Германия понижи Данък добавена стойност. Веригите към този момент смъкват цените в страната
Германия понижи Данък добавена стойност. Веригите към този момент смъкват цените в страната

От първи юли в Германия влизат понижени ставки за Данък добавена стойност. " Лидл " и огромните вериги за хранителни артикули към този момент понижават и цените в магазините. Конкуренцията в комерсиалната мрежа на Германия е огромна

Продажбите на дребно на годишна база се покачват с 3,8% през май, след спад с 6,4% през април и с 1,2% през март, до момента в който съгласно прогнозата се очакваше намалени 3,5 на 100.

С съвсем 5% на годишна база се усилиха продажбите на храни, питиета и тютюневи произведения. При нехранителните артикули - с 3,5 на 100. Продажбите по интернет и посредством поръчки по пощата скочиха през май с 28,7%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР