Продажбите на дребно в еврозоната и в целия ЕС се

...
Продажбите на дребно в еврозоната и в целия ЕС се
Коментари Харесай

Спад на продажбите на дребно в ЕС през септември, у нас търговията бележи ръст

Продажбите на дребно в еврозоната и в целия Европейски Съюз се намалиха изненадващо през септември, само че търговията на дребно в България набъбна за пръв път от три месеца насам, демонстрират данни на " Евростат ".

През септември продажбите на дребно в еврозоната и в границите на целия Европейски Съюз се свиха надлежно с 0,3 % и с 0,2 % по отношение на август, когато регистрираха покачвания надлежно с 1,0% и 0,8%.

Продажбите на дребно в България обаче се покачиха през септември, прекъсвайки отрицателната наклонност от юли и август, когато означиха спад надлежно с 1,2% и с 1,4 на 100, съгласно европейската публична статистика.

Понижението през септември в границите на Европейски Съюз се дължеше значително на спад с 1,3 % при продажбите на нехранителни артикули, до момента в който продажбите на автомобилни горива се усилиха с 1,0 %, а тези на храни, питиета и тютюневи - с 0,8 на 100.

Най-солиден спад с 2,5% при търговията на дребно беше регистрира в Германия, следвана от Финландия (понижение с 1,9 %) и Нидерландия (с 1,2 %), до момента в който най-солиден напредък на продажбите на дребно през септември имаше в Естония (скок със 7,1 %), Словакия (повишение с 2,9 %) и Люксембург (с 2,3 %).

Спрямо септември 2020 година продажбите на дребно в еврозоната обаче се покачиха с 2,5 % след напредък с 1,5 % през август, до момента в който в границите на целия Европейски Съюз те набъбнаха през септември 2021 година с 3,2% след покачване с 2,3% месец по-рано.

В Българи пък продажбите на дребно през септември се усилиха на годишна база с 8,4%, само че след покачване с 12% през август.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР