Продажбите на домашни басейни в Европа и САЩ достигат неочаквани

...
Продажбите на домашни басейни в Европа и САЩ достигат неочаквани
Коментари Харесай

Ограниченията за пътуване утроиха продажбите на домашни басейни

Продажбите на домашни басейни в Европа и Съединени американски щати доближават непредвидени равнища, като някои от фирмите продават три пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, поради рестриктивните мерки в пътуванията, въведени против разпространението на ковид, предава Ройтерс.

Жителите на щата Илинойс, които желаят да конфигурират басейн в задния си двор, чакат три седмици. Чак тогава те ще могат да се срещнат с представител на компания от сектора, с цел да уговорят слагането на басейна, което обаче може да стане най-рано през 2021 година Производителите на басейни и прилежаща инфраструктура на двата континента не могат да отговорят на нарасналото търсене. „ От 35 година съм в промишлеността и не съм виждал сходно нещо “, разяснява Томас Епъл, изпълнителен шеф на Only Alpha Pool в щата Индиана. Според него поръчките са се нараснали тройно в дните след април. „ Недостигът на помпи, нагреватели и тръби е доста огромен “, прибавя той.

Този взрив илюстрира по какъв начин здравната рецесия трансформира потребителските привички и насочва интерес към бизнеси, които са ориентирани към облагородяване и насърчаване на домовете. „ Клиентите към този момент вършат поръчки за следващата година, тъй като имат вяра, че ще има втора вълна “, прибавя Тайлър Хермон, шеф продажби на Pools of Fun, който регистрира растеж от 43%.

Подобно е ситуацията и на нашия континент. Испанската компания за басейни Fluidra, която е най-големият производител на уреди в сектора, в началото беше освободила част от личния състав си в очакване на икономическия спад. Скоро обаче се наложи да върне всички на работа поради покачване в търсенето. Още през май запасите от стока на компанията са били разпродадени. Моделите, които костват 1300 евро, се продават с 50% повече към средата на юли по отношение на същия интервал на 2019 година В същото време поръчките от огромни сътрудници като хотели означават спад от 12%.

„ Хората желаят повече комфорт у дома, тъй като в този момент прекарват доста повече време работейки вкъщи “, разяснява Брус Брукс, изпълнителен шеф на Fluidra.

Продажбите на лесните за създаване басейни на Leroy Merlin са се нараснали 200% към края на полугодието.

Големият въпрос е какъв брой време ще продължи тази фикс идея за басейни – като съгласно някои производители преломният миг ще е навлизането на ваксина против ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР