Продажбите на чесън, отглеждан в Калифорния се увеличават след десетилетие

...
Продажбите на чесън, отглеждан в Калифорния се увеличават след десетилетие
Коментари Харесай

Как производителите на чесън в САЩ печелят от търговската война, за разлика от останалите земеделци

Продажбите на чесън, отглеждан в Калифорния се усилват след десетилетие битка да изместят евтиния чесън, внасян от Китай. Тъй като митата за китайските артикули се покачиха в резултат на комерсиалната война, в този момент зеленчукът, създаван в родните Съединени американски щати се купува от американците.

Очаква се даже продажбите на чесън да се покачат още, защото митата за китайския подобен могат да набъбнат още поради неразрешаването на комерсиалния спор, написа Reuters.

" В един съвършен свят бихме желали цените да останат по този начин непрекъснато ", споделя Кен Кристофър, изпълнителен вицепрезидент на фамилния бизнес. Кен и фамилията му са най-големите производители на чесън в Щатите.

Докато доста земеделци страдат от комерсиалната война, тъй като изнасят продукция за Китай, фермерите, които отглеждат чесън, разчитат най-вече на вътрешния пазар.

Тарифите за китайския чесън са поскъпнали от 10% на 25% на 9-и май, когато Съединени американски щати усили митата на 200 милиарда $.

За разлика от производителите на соя, които натрупаха ресурси, продажбите на чесън на Кристофър са се повишили с 15% за последното тримесечие на 2018 година. Това е разследване на първата цена от 10% за вноса на китайски чесън, която е призната през септември.

Увеличаването на митата при започване на този месец се случва единствено няколко седмици преди за стартира да се бере чесънът.

" Нещата няма по какъв начин да се наредят по-добре за нас. Очакваме да се усили търсенето на чесън в Калифорния през идващите седмици ", признава Кристофър.

Той е притежател на плантация от 59 000 акра. Дълго време татко му се е борил, с цел да приложи антидъмпингово мито върху китайския чесън. Кристофър схваща, че комерсиалната война носи доста отрицателни последици, само че прави оценка опцията, която носи и за неговия бизнес.

Не всички локални са удовлетворени от предлагания чесън родно произвеждане. Някои американци споделят, че той няма нищо общо с китайския и няма по какъв начин да го употребяват, защото двете култури не са взаимозаменяеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР