Продажбите на бира Хайнекен“ спаднаха през третото тримесечие, след като

...
Продажбите на бира Хайнекен“ спаднаха през третото тримесечие, след като
Коментари Харесай

Срив на продажбите на Хайнекен“ в Eвропа с близо 9%

Продажбите на бира „ Хайнекен “ спаднаха през третото тримесечие, откакто като нидерландската пивоварна завърши с дълго чаканото излизане и прекъсване на интервенции в Русия. Потребителите понижиха на фона на по-високите цени.

Продажбите са намалели с 4,2% по отношение на миналата година, а спадът през първите девет месеца на 2023 година доближава 5,1%. Въпреки това приходите остават по-високи през тримесечието, поради скокове на цените. Приходите са 9,6 милиарда евро, написа CNBC.

Продажбите в Америка в действителност набъбнаха с 2,2%, до момента в който продажбите в Европа се сринаха с 8,6%, а бизнесът в Африка, Близкия изток и Източна Европа загуби 15,4%.

Бирите, които компанията предлага са Amstel, Birra Moretti, Tiger, Sol, Desperados. Това е вторият максимален пивовар в света по продажби.

Нетната облага за първите девет месеца пада от от 2,1 милиарда евро до 1,9 милиарда, като тук се има поради спада от приключването на интервенциите от Русия. През август Heineken продаде бизнеса си в Русия на локалната компания Arnest Group, която взе 100% от акциите и активите, в това число седемте и пивоварни на цена от алегорично едно евро. Предоставила е гаранции за претовареност на 1800 чиновници за три години.

Компанията беше изправена пред рецензии за протакането на напускането съветския пазар - беше дала обещание да напусне през март 2022 година малко след нахлуването в Украйна. „ Хайнекен “ и други огромни компании с произвеждане в Русия обявиха, че напускането е комплициран развой с висок риск активите да попаднат под държавен надзор.

„ Хайнекен “ съобщи още, че чака финансов удар от 300 милиона евро. Напускането на Русия и спада в продажбите във Виетнам се считат за главните аргументи за общия спад в размерите съгласно колоса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР