Продажбите на автомобили в Обединеното кралство се сринаха през май

...
Продажбите на автомобили в Обединеното кралство се сринаха през май
Коментари Харесай

Срив с 90% при продажбите на автомобили в Англия

Продажбите на коли в Обединеното кралство се сринаха през май с близо 90% по отношение на година по-рано, макар че през петия месец на годината бяха продадени повече коли по отношение на рекордно 47-годишно дъно през април, демонстрират предварителни данни на Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT).

Този срив при покупките на нови коли се дължеше на въведените във Англия рестриктивни ограничения за ограничение разпространяването на ковид.

Според показани в четвъртък данни през май бяха регистрирани към 20 000 нови автомобила, което съставлява покачване по отношение на продадените през април едвам 4 321 автомобила - най-малката численост от 1946 година насам (след края на Втората международна война). В същото време обаче продадените през май коли бяха с близо 90% по-малко, в сравнение с записаните 183 724 автомобила през май 2019 година, разяснява БНР.

Автомобилните салони в Англия имаха опция да отворят още веднъж за евентуални купувачи едвам в понеделник, макар че някои коли през месеците април и май бяха доставяни непосредствено на клиентите.

Днешните данни са следващите, които демонстрират, че английската икономическа интензивност се намира в най-резкия си спад, който настъпи през април, откакто влязоха в действие карантинните ограничения на острова.

Оттогава насам започнаха да се облекчават някои от ограничаващите ограничения, като други бизнеси съумяват да намерят способи да се съобразят с тях и да рестартират активността си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР