Продажбите на автомобили в Китай са спаднали със 7,1 на

...
Продажбите на автомобили в Китай са спаднали със 7,1 на
Коментари Харесай

Спад на продажбите на автомобили в Китай през първите шест месеца на годината, но силно увеличение през юни


Продажбите на коли в Китай са спаднали със 7,1 на 100 през първата половина на 2022 година по отношение на същия интервал на предходната година, само че търсенето на транспортни средства на най-големия авто пазар в света е скочило през юни, заяви браншовата организация, представена от Асошиейтед прес.

Общите продажби от януари до юли са достигнали 12 милиона, по данни на Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM), представени от Синхуа. Това е предварителна оценка, направена въз основа на сведения от огромните компании, което значи, че тя може да се промени след това.

Продажбите през юни са нарастнали с 20,9 на 100 за една година до 2,4 милиона. В известието не са посочени детайлности за продажбите на електрически автомобили и други типове транспортни средства.

Продажбите на коли в Китай пострадаха от опасенията на потребителите от стопански спад, както и от дефицита на чипове и нарушаванията на международните вериги за доставки поради пандемията от ковид.

Продажбите на персонални коли са се нараснали на годишна основа с 22,6 % до 1,94 милиона, прецизира Франс прес, базирайки се на данните на браншовата организация. На месечна основа нарастването е с 43,5 на 100.

През май автомобилните продажби в Китай се намалиха със 17 на 100 на годишна основа, а през април спадът бе с цели 40,4 на 100 - най-големият от 2020 година

За да поддържа тази наклонност към нарастване, Китай разгласява през вчерашния ден серия нови ограничения за стимулиране на продажбите. Министерството на търговията и 16 други ведомства оповестиха допустимо продължение на данъчните облекчения за покупка на електрически автомобил, както и проект за създаване на повече зарядни станции, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР