Продажбите на автомобили в Китай са спаднали през ноември за

...
Продажбите на автомобили в Китай са спаднали през ноември за
Коментари Харесай

Продажбите на автомобили в Китай спадат 17-ти пореден месец

Продажбите на коли в Китай са спаднали през ноември за 17-ти следващ месец, което е отражение на забавянето на икономическия напредък на втората по величина стопанска система в света.
През миналия месец покупко-продажбите са намалели с 5.4% спрямо октомври и с 3.6% на годишна база.

Според Джанет Люис, анализатор във финансовата институция Macquarie Capital Securities, eвтините модели са наранени най-силно от спада, до момента в който първокласните марки съумяват да поддържат равнището на продажбите. Suzuki се отдръпна от китайския пазар предходната година, само че Toyota и BMW не престават да усилват вложенията си в страната заради по-силното търсене на хибридни коли и първокласни транспортни средства. Audi, Mercedes-Benz и BMW регистрираха нарастване на продажбите през миналия месец, оповестява Financial Times.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Основни фактори

Според специалистите една от основните аргументи за спада в продажбите през последната година в Китай, който е най-големият пазар в света, са новите правила за излъчвания на въглероден диоксид. По-рано тази година Пекин вкара по-строги регулации, с които цели да понижи тапите и замърсяването на въздуха.

Забавянето в китайската стопанска система е понижило цялостното търсене в страната. По-малкият брой евентуални клиенти е нараснал конкуренцията в бранша, заради което се предвижда бъдеща консолидация на обособени производители. Джанет Люис твърди, че една от аргументите китайското държавно управление да не поеме дейна роля за стабилизиране на промишлеността е, че се надява на консолидация. Правителството цели да се понижат вложенията в индустриален потенциал, защото сега има остатък от мощности.

Несигурността към бъдещите търговски връзки сред Съединени американски щати и Китай също се отразява на бранша. Допълнително напрежение основават новите съперници в сектора, измежду които фирмите за споделени пътувания, които понижават потребността от притежаването на личен автомобил.

Новите електрически коли

Въпреки че китайското държавно управление изрично поддържа производството на новия тип транспортни средства, дотациите за електроколи понижиха предходната година и се чака да бъдат изцяло отстранени след 2020 година Причината за това са рецензиите, че финансирането е довело до повишаването на някои модели, което е обезсърчило евентуални купувачи.

Според изследване на BloobmergNEF нарастване в продажбите на китайски електрически коли се чака следващата година. Прогнозата за първите девет месеца на 2020 година са за продажби на 912 хиляди броя, което ще е с 13% повече от тази година. Анализатори също чакат възобновяване на политиките в поддръжка на бранша през идната година, което може да бъде под формата на намаляване на рестрикциите за лицензиране на транспортно средство или понижаване на таксите за купувачите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР