Продажбите на автомобили отчитат рекорден спад през миналия месец в

...
Продажбите на автомобили отчитат рекорден спад през миналия месец в
Коментари Харесай

Продажбите на Tesla в Китай паднаха с 98%

Продажбите на коли регистрират рекорден спад през предишния месец в Китай, която е най-големият авто пазар в света, откакто строгите правила по отношение на локдауните поради COVID-19 са оказали своя стопански резултат.

Нито един автопроизводител обаче не е потърпевш повече от Tesla.

Производителят на електрически автомобили е продал 1 512 автомобила в Китай през предишния месец, което е с 98% по-малко, спрямо март, сочат данни на Асоциацията на производителите на коли в Китай. Производството на страната също по този начин пада с 81% до 10 757 автомобила през април, спрямо 55 462 през март.

Tesla не е изнесла никакви коли, създадени в Шанхай през април, спрямо 60 електрическия автомобил, изнесени през март, осведоми CNN Business.

Спадът идва, откакто десетки милиони души в минимум 31 китайски града бяха сложени под локдаун в продължение на седмици, което аргументи съществени нарушавания на веригите на доставки и засегна потребителските разноски във втората най-голяма стопанска система в света.

Това съставлява внезапен поврат за Tesla след мощното начало на годината за компанията в Китай. Tesla беше водач по продажби на електрически автомобили в страната през март, доставяйки 65 184 автомобила от завода си в Шанхай. Продажбите през март регистрираха растеж с 15%, спрямо февруари, защото търсенето на електрически автомобили остава огромно, даже по време на пандемията.

Миналата година заводът на Tesla в Шанхай е изнесъл 484 130 автомобила, или близо половината от световните доставки на компанията в размер на 936 000.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР