Продажбите на автомобили на компанията в световен мащаб са намалели

...
Продажбите на автомобили на компанията в световен мащаб са намалели
Коментари Харесай

Nissan очаква най-ниска печалба от 11 години

Продажбите на коли на компанията в международен мащаб са намалели със 7.5%, до 1.27 млн. през последното тримесечие

Почти година след отстраняването на изпълнителния шеф на Nissan Карлос Гон напрежението към компанията продължава да пораства. Силната японска валута и спадащите продажби са аргументите компанията да понижи прогнозата за годишните си резултати до най-ниското равнище от 11 години.

Оперативната облага за третото тримесечие е намаляла до 30 милиарда йени (274.98 млн. долара) в съпоставяне със 101.2 милиарда за същия интервал година по-рано, оповестява Reuters. Резултатът е надалеч под прогнозата от 47.48 милиарда йени, направена от анализатори от Refinitiv. Това е най-слабото тримесечно показване от десетилетие и половина.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Nissan, чието финансово показване се утежнява от близо две години, понижи прогнозата си за годишната оперативна облага. Новите упования са до март 2020 година тя да бъде 150 милиарда йени, до момента в който предходните предвиждания бяха за 230 милиарда

Продажбите на коли на компанията в международен мащаб са намалели със 7.5%, до 1.27 млн. през последното тримесечие. Наскоро назначеният основен финансов шеф Стивън Ма споделя, че в Китай компанията поддържа положително равнище на продажби, само че изостава в други основни райони като Съединени американски щати, Европа и Япония.

Renault следва да понесе огромна част от загубите, защото има 43% от Nissan, които понижиха междинния си дял с 65%. " Печалбите на Renault също не са доста положителни, тъй че по-малко дивиденти значи намаляване в паричния поток и гъвкавостта ", твърди Тацуо Йошида, анализатор от Bloomberg Intelligence.

Ново управление

Освен спад в продажбите и напрежение към основния акционер Renault Nissan е изправена и пред неустановеност за бъдещото ръководство.

Компанията стартира да обновява висшия си мениджмънт с по-млади ръководители, измежду които е и Стивън Ма, а 53-годишният Макото Учида ще бъде идващият изпълнителен шеф. Автомобилният производител разгласи, че на 18 февруари 2020 година ще се организира изключително заседание на акционерите, с цел да бъдат определени шефове на компанията всред членовете на новия изпълнителен екип.

Подготвя се проект за възобновяване

Намаляващото търсене на коли в Съединените щати и Китай и релативно непрекъснатото предложение ускорява конкуренцията на пазара, а изоставането на Nissan при започване на 2019 година илюстрира мащаба и сложността на задачата, пред която се намира новият изпълнителен екип.

" Преразглеждаме всичките си упования и, както виждате, по тази причина променихме прогнозата си за размер на продажбите за цялата година ", споделя Ма.

Nissan приготвя проект за възобновяване в световен мащаб. Предвижда се редуциране на близо една десета от работната мощ и съкращаване на международното произвеждане на транспортни средства с 10% до 2023 година за надзор над разноските.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР