Продажбите на американското военно оборудване на чужди правителства нараснаха с

...
Продажбите на американското военно оборудване на чужди правителства нараснаха с
Коментари Харесай

Планът на Тръмп да напълни света с американско оръжие засега е успешен

Продажбите на американското военно съоръжение на непознати държавни управления набъбнаха с 33% до 55.6 милиарда $ за фискалната година, завършила на 30 септември, заяви американски държавен чиновник пред Reuters.

Увеличаването на задграничните продажби на военна техника идва частично, защото администрацията на Доналд Тръмп вкара нов проект " Купете американското " през април, който облекчи рестриктивните мерки върху продажбите.

 Словакия заменя съветските изтребители МиГ-29 с американски F-16
Още една източноевропейска страна заменя съветските изтребители с американски

Те са най-модерното, което страната може да си разреши

Същевременно проектът насърчи американските държавни чиновници да работят по-активно с оръжейната индустрия на Съединени американски щати за разширението на бизнеса й в чужбина.

Президентът Доналд Тръмп желае да направи Съединените Щати, които към този момент са господстващи в международната търговия с оръжие, още по-голям търговец на оръжие в света, обявиха американски публични представители, без значение от загрижеността на бранителите на правата на индивида и тези, борещи се за надзор върху оръжията.

 Кои са най-големите производители на оръжие в света?
Кои са най-големите производители на оръжие в света?

Американските компании преобладават

Съществуват два съществени метода, по които непознати държавни управления купуват оръжие от американски компании: директни търговски продажби, контрактувани сред държавно управление и компания; и задгранични военни продажби, при които задграничното държавно управление нормално се свързва със чиновник на министерството на защитата в посолството на Съединени американски щати в столицата. И двете изискват утвърждение от държавното управление на Съединени американски щати.

През тази година оръжейни продажби за към 70 милиарда $ са влезнали за утвърждение в Конгреса, което малко по-малко от миналата година, оповестява източникът на Reuters.

 Румъния купува първата Противовъздушна отбрана система
Румъния купува американско оръжие за близо $4 милиарда

Страната оборудва армията си с най-модерно въоръжение

Цифрата от 55.6 милиарда $ се образува от подписаните писма за единодушие за продажба на оръжие в чужбина сред Съединени американски щати и неговите съдружници.

Най-големите американски снабдители на оръжие са Boeing Co, Lockheed Martin Corp, Raytheon Co, General Dynamics Corp и Northrop Grumman Corp.

През миналата година Конгресът утвърди многочислени покупко-продажби за противоракетна защита, в това число покупки от Полша и Румъния на системата за противоракетна защита Пейтриът, създавана от Lockheed и Raytheon.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР