Продажбите им се увеличават по-бързо, отколкото на смартфонитеОбикновените телефони Jio

...
Продажбите им се увеличават по-бързо, отколкото на смартфонитеОбикновените телефони Jio
Коментари Харесай

Расте търсенето на обикновени телефони

Продажбите им се усилват по-бързо, в сравнение с смарт телефоните

Обикновените телефони Jio се радват на необятна известност на разрастващите се пазари

Проучване на пазара на мобилни телефони през второто тримесечие на годината демонстрира забавна наклонност – продажбите на елементарни апарати са нарастнали с 5%, до момента в който при смарт телефоните нарастването е единствено 2%, сочат данните на Counterpoint.

Пазарът на смарт телефони в интервала април-юни възлиза на 363 млн. броя (2% растеж на годишна база) в световен мащаб, против 111 млн. броя за елементарните телефони (5% ръст), съгласно отчета на анализаторската компания.

Лидери на пазара за смарт телефони са познатите играчи Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi, Oppo, Vivo и LG. При елементарните телефони обаче обстановката е изцяло друга – на този пазар преобладават Jio, iTel, HMD, Tecno, Samsung, Lava и Symphony.

Популярни марки елементарни телефони (източник: Counterpoint)

Очаквано, продажбите на елементарни телефони са съсредоточени на разрастващите се пазари като Индия и Африка. Популярността на марките варира доста, според от района, демонстрира още изследването.

Анализаторите обръщат внимание и на големия растеж в продажбите на смарт телефони Nokia – с към 782% на годишна база, до момента в който елементарните телефони на възродения бранд бележат растеж от 37%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР