Продажбата на смартфони в света отбелязва спад с цели 20%

...
Продажбата на смартфони в света отбелязва спад с цели 20%
Коментари Харесай

Огромен срив на глобалните продажби на смартфони

Продажбата на смарт телефони в света отбелязва спад с цели 20% през първото тримесечие на 2020 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Причината е ясна - световната пандемия на новия ковид, написа TechCrunch.

Всеки един от топ петте международни производители регистрира спадове за тримесечието, с изключение на за Xiaomi, който означи лек растеж от 1,4%.

Китайският производител на мобилни телефони получи неочакван удар, с помощта на интернационалните продажби. Samsung и Huawei записват двуцифрен спад, надлежно от 22,7% и 27,3%.

Apple, чийто смарт телефон iPhone 11 към този момент е най-продаваното мъдро устройство за 2020 година, отбелязва спад на продажбите за първите три месеца с 8,2%.
 Apple и Xiaomi блестят посред най-големия срив на продажби на смарт телефони в историята
Apple и Xiaomi блестят посред най-големия срив на продажби на смарт телефони в историята

Производителят на iPhone сподели резистентност в рецесията и регистрира растеж на приходите

Основните аргументи - изолацията и пребиваването най-вече в домашни условия, както и световната икономическа неустановеност. Проблемите с световната верига за доставки без подозрение също могат да се възприемат като фактор, откакто Азия беше първата, наранена от вируса.

Всичко това идва в допълнение към към този момент намаляващия пазар на смарт телефони. Анализаторите са очаквали, че идването на 5G ще докара до мъртвило на отлива на продажбите, само че нямаше по какъв начин да плануват пандемията.

" Ако Covid-19 не се беше случил, евентуално щеше да се види, че продажбите на iPhone доближиха рекордно равнище през тримесечието. Прекъсванията на веригата на доставки и намаляването на потребителските разноски стопираха тази позитивна наклонност през февруари ", разяснява Анет Цимерман от Gartner.
 iPhone 11 е най-продаваният смарт телефон при започване на 2020
iPhone 11 е най-продаваният смарт телефон при започване на 2020

Класацията е доминирана от Apple и Samsung

Анализаторите от TechCrunch подозират, че възобновяване на пазара няма да бъде мигновено. Бъдещето към момента се усеща значително нестабилно поради ковид, откакто страните са почнали процеса на обновяване, а скъпата инвестиция към момента може да не е търпима за сметките на мнозина, пишат още те.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР