Продажбата на каталога с песни на Pink Floyd се бави

...
Продажбата на каталога с песни на Pink Floyd се бави
Коментари Харесай

Вътрешни борби в Pink Floyd бавят продажбата на каталога на групата

Продажбата на каталога с песни на Pink Floyd се бави поради различия в групата за налозите, структурата на договорката и позицията на Роджър Уотърс за войната в Украйна, заяви Financial Times, представен от Българска телеграфна агенция.

Музикалния азбучник на Pink Floyd се прави оценка над 500 млн. $. Той се счита за един от най-ценните активи, появили се на пазара. Интерес демонстрират необятен кръг вложители и музикални компании, измежду които " Блекстоун ", " Сони мюзик ", " Уорнър мюзик ".

Според няколко души, взели участие в договарянията, тръжната процедура, която стартира през май, е затънала в разпри и се е забавила с няколко месеца поради различия сред членовете на групата за данъчната конструкция на договорката.

Уотърс живее в Съединени американски щати, до момента в който останалите са във Англия. Неговите връзките с Дейвид Гилмор са обтегнати от десетилетия, което прави съглашението за комплицираната финансова договорка мъчно постижимо.

Един от участниците в търга съобщи, че може би в никакъв случай няма да съумеят да сключат договорка, даже и да бъде определен покупател, защото групата не се нуждае от мотив за различия. Затова и участниците в търга към този момент назовават консултанта, който се занимава с продажбата, " посредник ". Те към момента се надяват да реализират съглашение през идващите седмици и диалозите са дейни, настояват осведомени с детайлностите лица.

Уотърс съобщи пред " Ролинг стоун " във вторник: " Това е ненужна война... Русия не трябваше да бъде окуражавана да нахлуе в Украйна, откакто в продължение на 20 години се опитваше да я избегне, предлагайки дипломатически ограничения на западните държавни управления. "

Членовете на групата Гилмор и Ник Мейсън тази година издадоха нова ария в поддръжка на Украйна след нахлуването на Русия, като приходите от нея бяха ориентирани към украинската филантропична помощ. Гилмор съобщи, че е отчаян от Уотърс.

Музикантите от Pink Floyd са над 70-годишни и желаят да последват звезди като Боб Дилън и Брус Спрингстийн, които продадоха каталозите си с песни за стотици милиони долари, възползвайки се от възходящото търсене от страна на вложителите на Уолстрийт.

Уотърс и Гилмор са в напрегнати връзки повече от четири десетилетия.

Каталогът с песни на групата включва шлагери като " Money ", " Comfortably Numb " и " Welcome to the Machine ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР