Продажбата на изтребители F-16 на Турция не е свързана с

...
Продажбата на изтребители F-16 на Турция не е свързана с
Коментари Харесай

Вашингтон: Продажбата на F-16 на Турция не е свързана с членството на Швеция в НАТО

„ Продажбата на изтребители F-16 на Турция не е обвързвана с участието на Швеция в НАТО, само че някои членове на Конгреса вършат връзка сред двата въпроса “, съобщи Държавният департамент на Съединени американски щати, представен от „ Сабах “.


" Не считаме, че двата въпроса са свързани или би трябвало да бъдат свързвани ", сподели представителят на Държавния департамент Матю Милър на брифинг.

Повтаряйки предходните изказвания на администрацията на Байдън, Милър разясни, че Вашингтон ясно е декларирал на турското държавно управление, че продажбата на изтребителите би трябвало да бъде утвърдена от Конгреса на Съединени американски щати.

" Има членове на Конгреса, които считат, че двата въпроса са тясно свързани между тях ", сподели Милър. „ Нека не имаме вяра, че това е по този начин, ние не сме единственият участник в този развой и изяснихме това непосредствено на турските публични лица ".

Милър не даде настояща информация за периодите.

Говорителят повтори позицията на Съединени американски щати по отношение на присъединението на Швеция, като съобщи, че то " би трябвало да бъде утвърдено допустимо най-скоро ", и добави, че Съединени американски щати правят оценка поддръжката на президента Реджеп Тайип Ердоган за него./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР