Продажбата на имоти - частна държавна собственост и на имоти,

...
Продажбата на имоти - частна държавна собственост и на имоти,
Коментари Харесай

Продажбата на държавни и търговски имоти ще става чрез електронна платформа

Продажбата на парцели - частна държавна благосъстоятелност и на парцели, благосъстоятелност на търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване, чиито дялове или акции са благосъстоятелност на комерсиално сдружение ще се прави посредством електронна платформа за продажба на парцели. Това допълнение в Закона за приватизация и следприватизационен надзор дефинитивно утвърди Народното събрание. Министерският съвет приема разпоредба за електронната платформа.

Във всички случаи продажбата посредством търг се прави посредством електронната платформа.

Специфични отговорности, директно свързани с реализирания от приватизираното сдружение предмет на активност, като се изключи опазване на седалището, предмета на активност, вложения и трудова претовареност, не могат да бъдат вменени на купувача за повече от пет години. Разпоредбата се ползва и за подписани приватизационни контракти, по които към датата на влизане в действие на този закон няма непогасени заплащания за неустойки за неизпълнени през първите пет години следприватизационни отговорности.

Тези текстове опълчиха сътрудниците в ръководството - ГЕРБ и патриотичната коалиция. Допълнението за влизане в действие със задна дата първо беше препоръчано от Емил Димитров /ОП/, след това оттеглено от него, само че утвърдено от водещата комисия и надлежно гласувано и признато от пленарната зала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР