Продажбата на електронни винетки започва от понеделник, 17 декември, в

...
Продажбата на електронни винетки започва от понеделник, 17 декември, в
Коментари Харесай

Пускат електронните винетки от понеделник

Продажбата на електронни винетки стартира от понеделник, 17 декември, в 14.00 ч. Те ще се правят през уеб страницата bgtoll.bg, през мобилно приложение и през терминали за самотаксуване, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Цените на всички типове електронни винетки остават същите. За леките коли годишната е 97 лева, тримесечната - 54 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лева За леките коли ще има нов тип винетка – уикенд, чиято цена ще бъде 10 лева Тя ще е годна от обяд в петък до среднощ в неделя, предопределена е за хората, които по-рядко пътуват. Най-изгодна за водачите е годишната винетка, тя коства на лидера по 26 стотинки дневно за прилагане на цялата пътна мрежа.

Чрез 500 терминала за самотаксуване също ще може да се купуват е-винетки. Те ще бъдат ситуирани в комерсиалните обекти по продължение на пътната мрежа, най-вече в бензиностанциите. Терминалите ще оперират на 8 езика - български, британски, немски, съветски и на езиците на прилежащите на България страни - гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се правят посредством дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да ревизират на уеб страницата bgtoll.bg дали тя е годна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР