Продажбата на дребно на водка в Русия се срина за

...
Продажбата на дребно на водка в Русия се срина за
Коментари Харесай

Сринала ли се е продажбата на водка в Русия?

Продажбата на дребно на водка в Русия се срина за 2017 година. „ Интерфакс “, базирайки се на Националния съюз за отбрана правата на потребителите, разгласи тази информация, съгласно която се вижда спад с 16.6% по отношение на предходната година.

Според данните са били продадени 67.5 милиона декалитра. Тази информация обаче беше опровергана. Оказа се, че търговията на дребно на спиртната напитка бележи растеж с 2.4%. Официалните данни са на Федералната работа по контролиране на алкохолния пазар.

Представител на службата разяснява оповестения отчет, съгласно който продажбата на водка се е сринала. Според него грешката е пристигнала от погрешно съпоставяне на индикаторите по отношение на продажбите от предходната 2016 година.

Имало е противоречие в подадените заявления от някои производители, които работят на дребно в селските региони. Първоначално е имало и проблем с данните, въведени в Единната държавна автоматизирана система, която събира информацията за продадения алкохол.

Най-голям растеж се вижда при продажбата на плодовите виновност – с цели 81%. За предходната година са били продадени 11.3 милиона декалитра по отношение на 6.2 милиона за предходната 2016 година, показва организацията. Изводът – руснаците не пият по-малко водка, а в противен случай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР