Продажба на произведения на изкуството, принадлежащи на френския актьор Жерар

...
Продажба на произведения на изкуството, принадлежащи на френския актьор Жерар
Коментари Харесай

Колекция на Депардийо бе продадена за 4 милиона евро

Продажба на творби на изкуството, принадлежащи на френския артист Жерар Депардийо, донесе към 4 млн. евро, заяви в сряда парижката аукционна къща Ader, съобщи Агенция Франс Прес. Депардийо, забъркан в редица обвинявания в полово принуждение, които отхвърля, не участва на продажбата. Повече от 95 % от над 250-те лота са продадени, заяви аукционната къща, в това число скулптура на Огюст Роден, който Депардийо изобразява във филм от 1988 година В последния миг артистът реши да не се разделя с голяма скулптура на Жермен Ричие в действителен размер, която беше връхната точка на разпродажбата и за която продавачите признаха, че има известна аналогия със 74-годишния артист. Но имаше огромни произведения на Александър Калдър и Осип Задкин и по-малки произведения на майстори като Пабло Пикасо и Дейвид Хокни, които привлякоха хиляди гости по време на тридневната презентация в хотел Друо в Париж.


„ Тази сбирка е огромна изненада заради значимостта на творбите, които Жерар Депардийо е събирал повече от 40 години “, сподели служителят на къщата Дейвид Нордман.

По-рано се твръдеше, че артистът желае да се освободи от част от голямата си сбирка от творби на изкуството, с цел да опрости притежанията си.

Запитан дали има нещо друго, което аукционната къща желае да продадат от сбирката му, един от чиновниците й сподели: „ Фантазираме си за винарската маза Жерар Депардийо, вие даже не можете да си я визиите! “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР