Продадоха 100 милиона аудио записи, легендарият hammond орган на Джон

...
Продадоха 100 милиона аудио записи, легендарият hammond орган на Джон
Коментари Харесай

Дийп Пърпъл: Обичаме България и идваме пак!

Продадоха 100 милиона аудио записи, легендарият hammond орган на Джон Лорд е гражданска война в рокаЛегендарната група изнася сетен концерт на 7 декември

Седемдесетте години на предишния век. Магнитофонните ленти и касетите се въртят безспирно, а на тях се слушат революционни албуми в рока. На сцената излиза " Дийп Пърпъл ".
1998 година. Стоя в едно от фоайетата на " Ню Отани " и приближавам нервно в очакване на конференцията на " Дийп Пърпъл ". Музикалните колоси за пръв път идват в България. В един миг се отваря врата и на метър от мен се появява Джон Лорд. Изтръпнах. Само по филмите боговете могат да се материализират. Значи в този миг гледах филм...
2006 година. Втори концерт на " Пърпъл " в България. Еуфорията още веднъж е голяма.
2019 година. " Имаме отлични мемоари от концертите си в България и усещаме любовта на вашата аудитория. Затова идваме още веднъж! На нашето прощално турне. " Това декларират " Дийп Пърпъл ", включвайки шоуто в " Арена Армеец " на 7 декември в програмата на своето прощално международно турне.
Това са фрагменти от времето на една нестихваща пристрастеност. Един прочувствен лъч, разпрострян се във всички точки на земното кълбо и докосващ милиони сърца. Това е близо 50-годишната история на " Дийп Пърпъл ".
Йън Гилън, Роджър Глоувър, Стив Морз, Йън Пейс и Дон Еъри още веднъж ще ни я опишат. Преди две години рок величията стартираха турнето The Long Goodbye, с което завършват дефинитивно своята концертна активност. Поради големия интерес на милионите почитатели по света, " Пърпъл " ще посетят още веднъж определени места. В рамките на турнето, те ще създадат нови концерти в някои страни, за благополучие включително е и България. Билетите за шоуто в София са на цени от 60 до 120 лв., уредник е " София Мюзик Ентърпрайсиз ".

Уникалната сила

Боже мой, та трима от членовете на " Дийп Пърпъл " са на възраст над 70 години! Хардрокът е музика, която изисква изключителна пристрастеност и сила. Гилън /74/, Гловър /74/ и Пейс /71/ я имат. Да, Йън Пейс барабанистът на именитата група. Ритъм машината, която помним от деца. На мястото на Ричи Блекмор от дълго време е Стив Морз /65/, а великият Джон Лорд, който към този момент свири в по-добрия свят, а сменен почтено от огромния органист на " Рейнбоу " Дон Еъри.
Трудно е да си представим такова сюрреалистично музикално дългоденствие, само че то е реалност. " Да, задават ни се такива въпроси. През всичките тези години ние усещаме всеки ден изключителната обич на почитателите. Повярвайте, това дава голяма сила. Забравяш умората от концертите, турнетата, пътуванията. Защото искаш да ги зарадваш още веднъж и още веднъж ". Тези думи на вокалиста Йън Гилън изясняват всичко.
" Дийп Пърпъл " са една от най-емблематичните групи в музикалната история. Те започват зашеметяващата си кариера през далечната 1968 година и реализират мултимилионни продажби. Сред тях са албуми като “In Rock ” (1970), “Machine Head ” (1972), “Made In Japan ” (1973), “Perfect Strangers ” (1984). Великата британска тайфа е удостоена с оценката Legend Award на Световните музикални награди през 2008, и е член на Rock and Roll Hall of Fame от 2016 година.  

Нечестивата троица на английския хард рок и метъл

" Пърпъл " са едни от пионерите в хеви метъла и модерния хард рок, макар че музикалният им метод се трансформира през годините. Първоначално образувани, като прогресив рок група, те трансформират звука си към хард рок през 1970 година. Тогава излиза албумът In Rock, който се трансформира в събитие в музиката.
Ако следваме диалектиката на еволюцията на рока, опорните точки са Елвис Пресли, " Бийтълс ", " Крийм " и точно " Дийп Пърпъл ". От In rock и баладата Child in time рокът окончателно влиза в нова ера. Заедно с Лед Цепелин и Блек Сабат те са избрани като „ нечестивата троица " на английската хард рок и хеви метъл музика доникъде на 1970-те.
Те са включени през 1975 година в Книгата на Световните върхове на Гинес „ като най-шумната група в света “ с концерта си в Рейнбоу Театър в Лондон през 1972 година Освен това " Дийп Пърпъл " имат продадени към 100 милиона аудио записи по целия свят. Легендарият hammond орган на Джон Лорд и неговият жанр на свирене вършат още една гражданска война в звученето на рока.
Групата е минала през доста промени в състава си, дружно с осемгодишно спиране (1976 – 1984). През годините в нея свирят и други изключителни имена в рокмузиката като Дейвид Ковърдейл и Глен Хюз. След осемгодишното си спиране те още веднъж се събират в най-успешния формат Гилън - Глоувър - Пейс - Лорд - Блекмор.
Съставът на " Дийп Пърпъл " е доста по-стабилен през последните години, макар отдръпването на Джон Лорд през 2002 година. Единственият автентичен член на групата, който към момента е част от нея, е Иън Пейс. " Пърпъл " са непроменяемо в Топ 20 на всевъзможни ранглисти на най-великите рок групи на всички времена. Групата също по този начин получава Световни музикални награди през 2008 година в категорията Легенди. През 2016 година Дийп Пърпъл публично влизат и в Залата на славата на рокендрола.   

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР