Procter & Gamble изтегля десетки аерозолни спрейове, включително сух шампоан

...
Procter & Gamble изтегля десетки аерозолни спрейове, включително сух шампоан
Коментари Харесай

P&G изтегля козметика в САЩ заради следи от бензен

Procter & Gamble изтегля десетки аерозолни спрейове, в това число изсъхнал шампоан и изсъхнал еликсир, които са били популяризирани в Съединени американски щати, поради следи от бензен, съобщи Fox Business.

Според известието за евакуиране, оповестено от Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA), артикули от Pantene, Aussie, Herbal Essences и Waterless, създадени в Щатите, са били изтеглени поради бензен – химикал, който може да аргументи рак при неведнъж излагане на човешкия организъм. Той е „ открит в някои артикули “.

Аерозолни сухи шампоани на марките Old Spice и Hair Food също се показват при изтеглянето на продуктите от комерсиалната мрежа.

Компанията стартира да преразглежда портфолиото си от аерозолни артикули след известия за бензен. „ Докато бензенът не е съставна част в нито един от нашите артикули, нашият обзор сподели, че непредвидени равнища на бензен идват от пропеланта, който пръска продукта от опаковката “, разясниха от P&G.

Оттам прецизират, че по-голямата част от продуктите на компанията не са изтеглени, в това число мусове, лакове за коса, течни шампоани и балсами, както и лечения и стилизиращи артикули. Незасегнатите от казуса спрейове изсъхнал шампоан също остават в продажба.

Бензенът е мощно запалителен, необятно употребен химикал, който участва в околната среда. Може да аргументи рак, в това число левкемия, при неведнъж излагане на високи равнища. Ефектите на химикала варират според от метода на поглъщането му от човешкия организъм. Симптомите са разнообразни – от замаяност и несиметричен сърдечен темп до гърчове и даже гибел в някои случаи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР