Прочутото божие писмо от Алберт Айнщайн беше продадено на търг

...
Прочутото божие писмо от Алберт Айнщайн беше продадено на търг
Коментари Харесай

Писмо на Айнщайн беше продадено за близо 3 млн. долара

Прочутото " божие " писмо от Алберт Айнщайн беше продадено на търг за близо 3 млн. $. В него гениалният физик подлага на критика религията и назовава Библията " общ брой от почитани, само че прекомерно примитивни митове ".

През 1954 година Алберт Айнщайн взема решение да изрази несъгласието си с текст на немския мъдрец Ерик Гуткин и му написа писмо от страница и половина, в което оспорва концепцията за религията, както и позицията му, че евреите са " богопомазан народ ".

74-годишният тогава Айнщайн споделя още, че за него думата Бог е израз на човешката уязвимост, а Библията - примитивни митове. Прочутият физик като дете е почитател на юдаизма, само че в следствие споделя, че въпреки и да не е безбожник, не има вяра в господ, който се намесва в международните каузи.
2 млн. и 900 хиляди. Първи път, повторно. Продадено. Господи, елементарни ни!
С тези шеговити думи, ръкописът на Нобеловия лауреат откри своя нов притежател по време на търг на аукционната къща " Кристис ". През 2007 година същото писмо е продадено за 400 000 $. Сегашният търг, траял едвам 4 минути, надалеч надвиши упованията на продавачите му за това какъв брой високо ще бъде оценена реликвата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР