Прочутият полски режисьор Кшищоф Зануси ще бъде специален гост на

...
Прочутият полски режисьор Кшищоф Зануси ще бъде специален гост на
Коментари Харесай

Полският режисьор Кшищоф Зануси получава Наградата на София

Прочутият полски режисьор Кшищоф Зануси ще бъде специфичен посетител на тазгодишното издание на София Филм Фест. У нас кинодеецът ще показа най-новия си филм „ Етер “.

Не са доста режисьорите, които могат да вкарат високата просвета в душата на своите филми по този начин, както прави това Кшищоф Зануси.

споделят във връзка последното заглавие на режисьора от The Hollywood Reporter. Пред българската аудитория полякът ще се поклони след прожекцията на още шест свои класики. Освен това ще получи и Наградата на софия на Столична община. Гостуването на Зануси у нас е част от идния Фокус „ Полша “ по време на 23-ото издание на СФФ, което ще се организира от 7 до 17 март.

Роден във Варшава през 1939 година, Зануси приключва физика във Варшавския университет (1955-1959), философия в Университета в Краков (1959-1962) и постановка в Държавната театрална и кино школа в Лодз (1960-1966), а новият му филм още веднъж съчетава в едно всичките му специалности.

Днес Зануси е професор по кино- и телевизионна постановка във Висшата академия за кино и телевизионно изкуство в Лодз, Полша, съветник на Комисията по просвета на Ватикана, един от създателите на Европейската кино академия.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР