Прочутият наркодилър Огнян Атанасов се връща в гръцки затвор 21

...
Прочутият наркодилър Огнян Атанасов се връща в гръцки затвор 21
Коментари Харесай

“Българският Ескобар” върнат в гръцки затвор 21 години след бягството си

Прочутият наркодилър Огнян Атанасов се връща в гръцки затвор 21 години след бягството си.
Нареченият от служителите на реда “българският Ескобар” и “фантомът на долината на Струма” беше отведен в петък следобяд пред апелативния прокурор на Солун, с което се извършват 5 от 7-те заповеди за арест, издадени против него от гръцкото правораздаване. Атанасов ще се изправи пред нови обвинявания за закононарушения, разкрити след бягството му от пандиза в Касандра, Халкидики, през 1990 година, написа гръцкият в. “Катимерини”.
Не е ясно дали, откакто приключат новите каузи, наркотрафикантът ще излежи и оставащото време от първата му присъда.
Огнян Атанасов е съден у нас за трафик на хора през границата с Гърция при започване на 90-те година, след това се захваща с дрога. Верен съучастник му става Васил Маникатов от Сандански. И двамата са хванати край Серес. През 1995 година 56-годишният българин получава 18 година затвор за трафик на 2,5 кг хероин. Заедно с Маникатов съумяват да избягат през 1998 година
Известно време Атанасов се укрива, след което се връща в родното си село Тополница. Обявява, че е чист като сълза и се захваща с развъждане на тополи за дървен материал.
Делата против него се точат и обикалят българските съдилища. През август 2010 година българските управляващи дават позитивен отговор на гръцките заповеди за задържането му.
На 16 януари 2019 година село Тополница осъмна блокирано от жандармерия. Претърсена беше къщата на Огнян Атанасов и още 6 парцела на негови съседи и служащи в оранжериите на татко му. “Българският Ескобар” беше задържан, а заповедта за екстрадицията му в Гърция - изпълнена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР