Прочутият мексикански принц, скиор и певец Хубертус фон Хоенлое-Ланденбург ще

...
Прочутият мексикански принц, скиор и певец Хубертус фон Хоенлое-Ланденбург ще
Коментари Харесай

59-годишен принц ще пробва класиране на седма Олимпиада

Прочутият мексикански принц, скиор и артист Хубертус декор Хоенлое-Ланденбург ще се опита да се класира за Олимпийските игри в Пекин 2022 година, с цел да стане най-възрастният участник на Зимни игри в историята.

Принцът, който е на 59 години, приключи финален в слалома на Игрите в Сочи 2014, неговото шесто присъединяване на олимпиади. Той обаче не съумя да се класира за Пьонгчанг 2018. "В момента карам ски добре, само че всичко зависи от това по какъв начин ще се усещам. Трябва да намеря хапче, което да ме поддържа млад ", сподели Хоенлое-Ланденбург. Принцът не съумя да се класира за Олимпиадата, откакто счупи няколко ребра след рухване по време на съревнование и не съумя да се яви на квалификациите. Той обаче оказа помощ да се проектират ски костюмите "Ден на мъртвите " за двамата мексикански спортисти, които вземат участие в Пьонгчанг - Сара Шлепер и Родолфо Роберто Диксън Сомерс.

"Така че на моята седма олимпиада, най-сетне, взех златен орден. За най-хубав костюм. Мисля, че го заслужаваме ", добави принцът. Чистокръвният принц е роден в Мексико Сити, само че е представител на Лихтенщайнската княжеска династия. 59-годишният предприемач, професионален фотограф, музикант и артист е един от най-големите другари на алпийските ски. Самият той е притежател на връх на Гинес за присъединяване си на 6 Олимпиади и на 17 Световни шампионати по алпийски ски.

Ако се класира за Олимпийските игри в Пекин той ще усъвършенства достижението на шведския играч по кърлинг Карл Аугуст Кронлунд, който на 58 години взе участие на Игрите през 1924 година. В Пекин 2022 Хубертус декор Хоенлое-Ланденбур ще бъде на 63 години./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР