Прочутият дизайнер Фискър и неговата компания представиха на автосалона във Лас Вегас

...
Прочутият дизайнер Фискър и неговата
компания представиха на автосалона във
Лас Вегас
Коментари Харесай

Fisker EMotion EV блесна във Вегас

Прочутият дизайнер Фискър и неговата компания показаха на автосалона във Лас Вегас нов изцяло електрически автомобил с име EMotion. Данните, които се съобщават за него са впечатляващи – пробег от над 640 км с едно зареждане на акумулаторите и оптималната скорост от 260 км/ч. Компанията дава обещание колата да е на пазара в края на идната година. Друга интересна детайлност, е че има възможност за девет минути зареждане да се обезпечи пробег от 203 км.

Акумулаторът на колата е типичният вече литиево-йонен, само че “пакетиран ” по нов начин и с истинска охладителна система. Според компанията, той е с най-голям потенциал за габаритите си в света, тъй като клетките са монтирани много по-близко една до друга, като е осигурено достатъчното им изстудяване.

Aкумулаторът е с потенциал от 143 кВтч, а по-голямото му тегло е обезщетено от опростената охладителна система и използването на олекотена конструкция на купето за изработката на което са използвани материали, направени по военни секретни технологии.

Стилът на колата е композиция от този на спортен и GT автомобил. Четирите порти се отварят нагоре в много другоземен жанр. В носа на колата е инсталирана модерната система лидар за подсигуряване на системата за самостоятелно ръководство. От компанията не оповестяват, обаче кое ниво на самостоятелност се предлага.

Компанията има намерение да продава директно колите си и възнамерява мрежа от 400 сервизни центъра в Щатите. Не се съобщават никакви числа за динамичността на колата, само че е към този момент оповестена базовата й цена - $129 900. Разбира се, на клиентите се прадлага опция за всякакъв индивидуален избор на екстри, като карбонови джанти, електрохроматичен покрив и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР