Прочутият бирен фестивал Октоберфест, който беше отменен две поредни години,

...
Прочутият бирен фестивал Октоберфест, който беше отменен две поредни години,
Коментари Харесай

Открит е Октоберфест след двегодишна пауза

Прочутият бирен фестивал Октоберфест, който беше анулиран две следващи години, беше открит в Мюнхен за първи път от началото на пандемията, показва ДПА. Фестивалът ще продължи до 3 октомври. Няма ограничавания за ковид.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер предвижда, че броят на инфектираните с коронавирус ще се усили по време на празника, само че не чака избухлив растеж. „ Болниците на никое място не са пренаселени. Това допуска, че към този момент сме в друга фаза (на пандемията) “, сподели той.

В същото време министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах прикани гостите на фестивала да не губят зоркост. " Не желая да скапвам настроението на всички, само че би трябвало да внимавате, когато посещавате Октоберфест. Не поучавам хората с хронични болести да вървят там ", сподели той.

Октоберфест беше посещаван от 6 милиона души годишно преди пандемията. Първият бирен фестивал се организира на 12 октомври 1810 година по случай сватбата на престолонаследника принц Лудвиг и принцеса Тереза. Впоследствие фестивалът се организира съвсем всяка година. Над 1 милиард евро харчат гостите на Октоберфест през дните му. Ситуацията с ковид в Германия се стабилизира през последните месеци, множеството ограничавания бяха анулирани. През последното денонощие са се заразили 36 000 души, регистрирани са 80 смъртни случая. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР