Прочутият арменски цигулар от ливански произход Ара Маликян гостува днес

...
Прочутият арменски цигулар от ливански произход Ара Маликян гостува днес
Коментари Харесай

Ара Маликян посети ансамбъла ни по художествена гимнастика

 Грациите ни замениха спортните трика с фолклорни носии
Прочутият арменски цигулар от ливански генезис Ара Маликян гостува през днешния ден на националния тим по художествена гимнастика в столичната зала " Фестивална ".

Музикантът е обичан е на разнообразни генерации меломани по света. Неговата цигулка, основана в Модена, и пропътувала пътя до Ливан, с цел да попадне в ръцете на дребния тогава Ара, въодушевява 25-ия му албум. „ Невероятната история на една цигулка “ е прочувствен и персонален музикален роман, въодушевен от необятния свят на Паганини, който ще поведе публиката из музикалните столетия и жанрове от класиката до рок и поп музиката.

Особено удивен от обстоятелството, че българските гимнастички от националния тим Петя Борисова и Вая Драганова играят по съчетания по негова музика, Ара Маликян пожела да се запознае онлайн с девойките от националния ни тим.

Полетът му имаше забавяне и той дойде няколко часа преди уговорената среща,но макар умората и без никаква отмора след пътуването, Ара Маликян съблюдава обещанието си и пристигна в уречения час в залата.

Петя Борисова и Вая Драганова му демонстрираха съчетанията, които играят по негови осъществявания и той остана очевидно разчувстван и доста впечатлен от видяното.

Ара Маликян даде обещание, че ще направи всичко допустимо да гледа и поддържа българските гимнастички онлайн. Всички девойки от националния тим го изненадаха с доста благ подарък - с топка за художествена гимнастика с подписи от всички състезателки и треньори от тима, а две дребни дечица му бяха нарисували специфични рисунки, с които той не се раздели през целия ден.

Тази вечер в зала 1 на Национален замък на културата - НДК всички девойки от националния тим и техните треньори ще бъдат на концерта на Ара Маликян и нямат самообладание да се насладят на виртуозните му осъществявания, да го гледат и поддържат онлайн в София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР