Прочутият английски музикант и композитор - съосновател на рок групата

...
Прочутият английски музикант и композитор - съосновател на рок групата
Коментари Харесай

Роджър Уотърс подкрепи Палестина на концертите си в Чили

Прочутият британски музикант и композитор - съосновател на рок групата Pink Floyd, басистът Джордж Роджър Уотърс, получи по време на визитата си в Чили почетната фланелка на клуб Deportivo Palestino, основан от палестинците в страната.


Според обява в акаунта на футболния клуб в обществените мрежи чиновници на клуба са подарили на Уотърс фланелка с картата на Палестина в символ на признателност за поддръжката му за палестинската идея.

Изразявайки признателност към Уотърс за поддръжката му към Палестина на фона на непрестанните бомбардировки на Израел в Ивицата Газа, представителите на клуба обявиха: " Докато той беше в Чили, посетихме английския актьор и му подарихме най-красивата фланелка в света. Благодарни сме Ви за това, че подкрепяте Палестина и ускорявате гласа на народа ни ".

Джордж Роджър Уотърс, именитият вокалист и китарист на Pink Floyd, изнесе концерти на стадион " Монументал " на 25-26 ноември като част от международното си турне.

По време на концертите си Уотърс показва поддръжка за Палестина, което докара до това, че някои сметки, подкрепящи Израел, го дефинираха като " антисемит ".

Футболният тим " Club Deportivo Palestino " е учреден от палестинци, живеещи в Чили.

Основан през 1920 година от към 500 000 палестинци, които са мигрирали в Чили през 1900 година, " Клуб Депортиво Палестино " заема забележителна позиция в чилийския футбол. Клубът си обезпечава две шампионски трофеи през 1955 година и 1958 година

Повечето от тези имигранти, някогашни жители на Османската империя, са наричани " Los Turcos " в новата си страна поради произхода си./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР