Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на

...
Прочутият американски актьор Робърт де Ниро, известен с имиджа на
Коментари Харесай

Робърт де Ниро

Прочутият американски артист Робърт де Ниро , прочут с имиджа на чаровник, само че и на бунтовник, навърши 75 години, напомнят в. " Фигаро " и френското издание на сп. " Джи Кю ".
 
Де Ниро е роден на 17 август 1943 година в Ню Йорк в фамилията на художника абстракционист и ваятел Робърт де Ниро-старши и на художничката и поетеса Вирджиния де Ниро. Родителите му се развеждат и той от двегодишна възраст живее повече с майка си, в сравнение с с татко си.
 
Робърт де Ниро има по линия на татко си ирландски и италиански корени, а по линия на майка си немски, френски и холандски корени.
 
През дългата си кино кариера Де Ниро се е снимал в над 100 кино лентата и е партнирал на звезди като Ал Пачино, Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Марлон Брандо, Шарън Стоун, Мишел Пфайфър.
 
Печели два пъти премията Оскар - за второстепенна роля в " Кръстникът 2 " и за основна роля в " Разяреният бик ". Де Ниро е лауреат и на награди Златен глобус и на Златен лъв от кинофестивала във Венеция. Догодина се планува да бъде открита негова звезда на Алея на славата в Холивуд.-->
 
Де Ниро е един от учредителите на кинофестивала Трайбека в Ню Йорк, учреден за икономическо и културно възобновление на Манхатън след терористичните актове от 11 септември 2001 година Фестът се организира от 2002 година годишно в квартала Трайбека в Манхатън и всяка година се посещава от 3 милиона души.
 
Робърт де Ниро получи през 2006 година италианско поданство поради италианските си корени.
 
Той има няколко брака и връзки, от които му се раждат няколко деца. От връзката с актрисата и певица Даян Абът има наследник Рафаел. От брака със стюардесата Грейс Хайтауър има наследник и щерка - Елиът и Хелън. Има и извънбрачни близнаци от връзката си с модела Туки Смит - Джулиан Хенри и Арън Кендрик.
 
Робърт де Ниро в последно време стана прочут и с рецензиите си против президента Доналд Тръмп.
 
Неотдавна в изявление за в. " Дейли мейл " той сподели, че Тръмп не е добре пристигнал в нито едно от заведенията от веригата " Нобу ". Тези заведения Де Неро съоснова дружно с известния японски кулинар Нобу Мацухиса.
 
Две заведения от веригата има даже в Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР