Прочутата крайбрежна алея на Ница - Промнад дез Англе -

...
Прочутата крайбрежна алея на Ница - Промнад дез Англе -
Коментари Харесай

Затварят прочутата крайбрежна алея Ница заради коронавируса

Прочутата крайбрежна алея на Ница - Промнад дез Англе - е затворена за разходки като част от напъните на управляващите в града на Френската Ривиера да се преборят с епидемията от новия ковид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мярката бе оповестена от кмета Кристиан Естрози, който съобщи, че единственият метод за битка с новия ковид е издигането на загради, заради което той е решил да забрани на хората да минават по крайбрежната алея.

Промнад дез Англе стана сцена на отблъскващ ислямистки атентат на 14 юли 2016 година, когато радикализиран мъж умъртви 86 души, прегазвайки ги с камион, точно на националния празник на Франция.

Парковете и градинките в Ница също са затворени от понеделник. Кметът подреди и затварянето на всички открити пазари и прикани това да стане и на други места в страната, където пазарите към момента остават отворени.

Естрози възнамерява даже да стигне по-далеч и да вкара полицейски час, който ще е в действие за всички, с изключение на за нужния за битката с ковид личен състав.

"Имаме преднина и разполагаме с опита на останалите страни. Нека се възползваме, с цел да вземем по-силни ограничения: възбрана за навестяване на всички публични места, полицейски час ", сподели кметът на Ница. Той даде като образец какво е станало в Италия и прикани френските управляващи да отделят повече средства за "приоритетния личен състав ", по-специално маски и диагностични проби.

Вчера френските префекти оповестиха затваряне на всички плажове по средиземноморското крайбрежие и на остров Корсика, както и плажовете в доста департаменти на атлантическия бряг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР