Прочистването на обществото от метастазите на псевдопрехода, който ние 30

...
Прочистването на обществото от метастазите на псевдопрехода, който ние 30
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Прочистването на обществото от метастазите на псевдопрехода е единствено възможно със служебни кабинети

Прочистването на обществото от метастазите на псевдопрехода, който ние 30 години мъчим, блъскаме и не се получава, е само допустимо със служебни кабинети.
Товя съобщи в изявление за БГНЕС първата жена министър-председател на България Ренета Инджова.

„ В рамките на 30 години успяхме да дискредитираме и тази конституционна форма, която не трябва да се не помни, че е единственият метод за излизане от политическа, институционална, а и морална рецесия, в каквато се намираме сега. Признаците на попадане в дълбока морална рецесия ги видях още по времето на първия кабинет, с всичко насъбрано от „ дълбоката страна “ през времето на проф. Любен Беров, които предшестваха този кабинет “, спомня си Ренета Инджова.

България обаче още веднъж се намира в политическа рецесия, изходът от който още веднъж е допустимо да бъде служебно държавно управление.

„ Нека да не продължаваме с мантрите, че един длъжностен кабинет би трябвало да прави единствено избори. Избори по настоящия модел, със сегашните законови промени, със сегашните ръководители на ЦИК и органите, които ще ги осъществят, не подсигуряват никакви почтени избори. Ако се проведат по този метод, доста е евентуално изборите да бъдат оспорени. Един длъжностен кабинет би трябвало да извърши всичко, което е належащо, с цел да прочисти пътя за почтени и свободни избори “, безапелационна е Ренета Инджова.

Според нея обаче днешните политически сили не желаят да правят отстъпка тази нужда на президентската институция.

„ За първи път длъжностен кабинет се привижда от хората като кабинет, който ще организира интервенция „ чисти ръце “ и въвеждане на правов ред, господство на закона и санкциониране на до момента направилите закононарушения. Когато чуха тези неща, властници се хванаха за властта като удавници за сламка. Независимо от рецесията, която провокират с продължаването да стоят на власт, не осъзнават провали, които нанасят върху обществото “, разяснява още някогашният длъжностен министър председател.

За нея обаче това има и позитивен детайл, тъй като точно по този начин пороците на българската управническа класа са станали забележими за целия свят.

„ Може би, сега, България е единствената точка на света, в която 95 дни хората всеки ден желаят оставката на проваленото, корумпирано и незаконно ръководство на кликата на Борисов. Всички интернационалните фактори и най-много Европейски Съюз, видяха какви проблеми има в страната, зародили в страната не без тяхното присъединяване “, добави още тя.

Във връзка с констатациите, че митингът в България надали не „ дърпа страната обратно в развиването “, Ренета Инджова мисли по този начин: „ Къде по-назад? България е на последно място по всички вероятни индикатори. Значи митингът я дърпа обратно, а не 11-те години, в които никой не знаеше по какви правила, по какви критерии, с какви експертизи и с какъв ум ръководят ръководещите “.

Раздаването на пари на калпак пък надалеч не намира за нещо ново. „ Разпределението на ресурсите се прави безусловно волунтаристично, самоволно и несъобразено с нуждата на икономическото развиване аршин. На всички компании се раздават публични поръчки не по нуждата и конкурентоспособността, не по резултата за стопанството, а по приближеността до властващите. Сегашното систематизиране на парите към този момент е върхът на арогантността, тъй като се прави не, с цел да се задоволят приближението, а да се отдалечи рухването властта “, счита първата жена министър председател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР