Прочетете още: Новогодишни хай-тек подаръци за малките Макар че смартфоните

...
Прочетете още: Новогодишни хай-тек подаръци за малките Макар че смартфоните
Коментари Харесай

Как да се ограничи времето на децата пред екрана?








Прочетете още: Новогодишни хай-тек дарове за дребните

Макар че смарт телефоните и таблетите с Android оферират доста способи за развлечение, учене и гарантиране сигурността на децата, от време на време могат да бъдат доста пристрастяващи за малчуганите. Но има способи този проблем да бъде позволен. Ето няколко съвета по какъв начин родителите могат да управляват времето, което децата прекарват пред екраните.

Приложения за ограничение на времето пред екрана

Има няколко разнообразни приложения, които могат автоматизирано да лимитират времето, което децата прекарват пред обещано устройство. Те включват Screenlimit, Boomerang, Kids Zone Parental Controls, Screen Time и MM Guardian.

Обикновено приложението би трябвало да се конфигурира на телефона на детето, а по-късно версията за родители да бъде качена на устройството на възрастните.

От родителското приложение може да се настройват ежедневни ограничавания за избрани приложения; напълно да се не разрешават някои приложения; да не се разрешава обещано приложение да бъде конфигурирано, без да е в началото одобрено; да се показват часове, когато устройството може да се използват; и общ бутон за пауза, който стопира всичко и разрешава на родителите да разговаряте с децата си, без тяхното внимание да се разсейва.

Самият Android също разполага с разнообразни настройки, които оказват помощ за безвредно онлайн сърфиране и ограничение на прекараното време пред екрана.

Таблети и телефони с вграден наставнически надзор

При покупка на ново устройство, може би е добре родителите да обмислят да вземат такова с вградени варианти за наставнически надзор. За момента най-популярните са Amazon Fire HD8 и Fire7 – освен тъй като са преференциални като цена, само че главно поради опцията Fire for Kids.

Тя разрешава на родителите да основат профили за всяко от децата си и да дефинират какъв брой дълго време те могат да прекарват всеки ден пред устройството. Също по този начин обособени приложения могат да се не разрешават или да бъдат с стеснен достъп, до момента в който приложенията за четене, да вземем за пример, могат да са с безкрайно време за потребление.

Недостатъкът при тях е, че устройствата не работят с Android и приложенията са единствено тези, които са налични за Amazon (което нe включва цялата селекция в Гугъл Play, нито Гугъл приложенията).

Има и други устройства, които оферират опция за сходни настройки, като смарт телефона Monqi Kids и таблета Kurio Tab Advance.

Поставяне на тласъци и ограничавания в действителния живот

Ако родителите не желаят да трансферират отговорността на програмен продукт, то има и други потребни способи, посредством които децата да бъдат откъснати от устройствата.

Могат да се вкарат дни без потребление на устройства, през които всички оставят своите технологии. Времето може да се запълни с разнообразни занимания: да вземем за пример с настолни игри.

Друг вид е всички устройства да се заключват всяка вечер и да се връщат на децата, откакто домашните и другите отговорности са изпълнени. Може да се сътвори и система с награди, при която за всяко достижение в действителни свят и довършена задача (като оправяне на леглото или помагане с миенето на съдовете) се печели време пред екрана.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР