Прочетете още: Дигитална национална коалиция и Facebook с онлайн кампания

...
Прочетете още: Дигитална национална коалиция и Facebook с онлайн кампания
Коментари Харесай

Twitter е блокирал 70 млн. фалшиви профила за последните два месеца








Прочетете още: Дигитална национална коалиция и Фейсбук с онлайн акция против подправените вести

Twitter продължава да се бори с подправените профили, като през май и юни е блокирал 70 млн. такива за да понижи дезинформацията. Това са съвсем два пъти повече профили по отношение на чистката, извършена през октомври. Още през февруари от обществената мрежа увериха, че в действителност се отстраняват ботове, а не става дума за налагане на цензура над някои от потребителите.

Спирането на 70 млн. профила въпреки всичко звучи като огромен удар за една компания, която се пробва да усили своята публика. Въпреки това съгласно някои специалисти този ход няма да има огромни последици, защото тези " подправени консуматори " не са пускали постоянни изявления.

Според източник от компанията е имало огромен вътрешен спор, преди да се вземе окончателното решение. В последна сметка везните са се наклони поради политическия напън, откакто Конгресът е нагорещил обстановката с подправените профили, следени от съветски жители. Мерките, взети от обществената мрежа обаче не стопират до тук: да вземем за пример компанията може да ограничи въздействието и достигането до другите свои консуматори като измести съмнителните изявления по-назад в потока на известията.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР