Прочетете още: Децата ще развиват предприемаческите си умения с приложението

...
Прочетете още: Децата ще развиват предприемаческите си умения с приложението
Коментари Харесай

Google спира родителския контрол в Chrome, новите опции ще бъдат пуснати по-късно тази година








Прочетете още: Децата ще развиват предприемаческите си умения с приложението My Lidl Shop

Гугъл приготвя нови функционалности за наставнически надзор за потребителите на браузъра Chrome. Това стана ясно, откакто тази седмица компанията изпрати имейл до потребителите на актуалната система за родителските надзор и други ограничавания, наречена Chrome Supervised Users, която скоро ще бъде спряна.

Бета версията на остарялата система беше пусната през 2013 година Тя позволяваше на родителите да заключват браузъра Chrome на обещано устройство, да блокират достъпа до избрани уеб сайтове и да задействат SafeSearch за пречистване на показваните резултати.

От Гугъл изясняват, че след първичното въвеждане на Chrome Supervised Users доста се е трансформирал методът, по който потребителите употребяват браузъра и самите устройства. На база на получената до този миг противоположна връзка от родителите компанията ще създаде нови функционалности за потребностите на фамилиите.

От идната седмица потребителите няма да могат да основават нови настройки, само че ще имат опция да употребяват към този момент съществуващите в Chromebooks, Windows, Mac и Linux.

Освен това в изпратения имейл от Гугъл предлагат на потребителите новото решение за наставнически надзор Family Link, което беше пуснато през септември. Услугата разрешава родителите да основават профили в Гугъл на своите деца. Това решение обаче към този момент е ориентирано единствено към мобилни устройства.

Очаква се новите варианти за наставнически надзор в Chrome, които ще бъдат пуснати по-късно тази година, да бъдат уголемение на Family Link за десктоп. Тази информация обаче към този момент не е доказана от компанията.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР